Παρίσι 2024: Επιστρέφει ενόψει των Αγώνων ο «αγώνας των σερβιτόρων», η «κούρσα του καφέ»

 Runbeat Team   21:09 05-02-2024  

Παρίσι 2024: Επιστρέφει ενόψει των Αγώνων ο «αγώνας των σερβιτόρων», η «κούρσα του καφέ»


Ο «αγώνας των σερβιτόρων», μια...διοργάνωση που ξεκίνησε το 1914 στους δρόμους του Παρισιού, θα επιστρέψει στη γαλλική πρωτεύουσα στις 24 Μαρτίου, μετά από 13 χρόνια απουσίας και τέσσερις μήνες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες (26 Ιουλίου - 11 Αυγούστου).

«Είναι η αναγέννηση ενός θρυλικού αγώνα», είπε ο Νταν Λερτ, αναπληρωτής οικολογικής μετάβασης και πρόεδρος του «Eau de Paris», της δημοτικής αρχής που ανέλαβε τη διοργάνωση του αγώνα με προϋπολογισμό περίπου 100.000 ευρώ. Ο αγώνας είχε να γίνει από το 2011 λόγω έλλειψης χορηγού.

 

«Η διοργάνωση , που μετονομάστηκε σε «κούρσα καφέ», θα συγκεντρώσει 200 συμμετέχοντες για μια διαδρομή 2 χιλιομέτρων, με αφετηρία και τερματισμό στο Δημαρχείο», ανέφερε ο Νικολά Μπονέ- Ουλαλτζί, αντιδήμαρχος Παρισιού αρμόδιος για όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με το εμπόριο, τη βιοτεχνία, τα ελεύθερα επαγγέλματα και τα καλλιτεχνικά επαγγέλματα.

Υπενθύμισε τον ιστορικό ρόλο αυτού του αγώνα που γεννήθηκε σύμφωνα με τον ίδιο το 1914 στο Παρίσι για να «αναδείξει αυτή τη γαλλική υπηρεσία, αυτούς τους χώρους που ζηλεύει όλος ο κόσμος, αυτόν τον τρόπο ζωής στο Παρίσι».

Οι μαθητευόμενοι ή πιο έμπειροι, σερβιτόροι, που έχουν προθεσμία μέχρι τις 20 Μαρτίου για να εγγραφούν, θα πρέπει να φέρουν στον δίσκο τους, εκτός από ένα κρουασάν, έναν «καφέ και ένα ποτήρι νερό να μην χυθεί» και θα τους απαγορεύεται να τρέξουν, είπε ο Νταν Λερτ σημειώνοντας ότι θα είναι ντυμένοι ομοιόμορφα, φορώντας επίσης μία ποδιά που θα τους παραχωρηθεί.

 

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ