Παγκόσμιος πρωταθλητής με φοβερό come back ο Αντώνης Τσαπατάκης (vid)

 Runbeat Team   8:20 01-08-2023  

Παγκόσμιος πρωταθλητής με φοβερό come back ο Αντώνης Τσαπατάκης (vid)


Μετά από ένα συγκλονιστικό τελικό, ο Αντώνης Τσαπατάκης κατάφερε να τερματίσει πρώτος και να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στα 100μ. πρόσθιο SB4 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ΑμεΑ κολύμβησης που διεξάγεται στο Μάντσεστερ.

Μέχρι τα πρώτα 50μ. της κούρσας προηγούταν ο Ουκρανός Αντρί Ντράπκιν, ο οποίος είχε πέρασμα σε 43.65 με τον Κρητικό πρωταθλητή να ακολουθεί σε 44.95. Στο δεύτερο 50άρι, όμως, ο Τσαπατάκης ανέβασε την ταχύτητά του και με την μαχητικότητα που τον διακρίνει κατάφερε να καλύψει το χαμένο έδαφος και τελικά να φτάσει πρώτος στον τερματισμό χαρίζοντας στην Ελλάδα το χρυσό μετάλλιο.

 

Ακούμπησε τον τοίχο του τερματισμού σε 1:39.53, ο Ντράπκιν κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο με 1:40.83 και το χάλκινο πήγε στον Νίκολας Ριβέρο (Αργεντινή) με 1:46.08. Χάρη στην πρώτη θέση του Τσαπατάκη η Ελλάδα κέρδισε την πρώτη της πρόκριση στην κολύμβηση για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024.

Δείτε την κούρσα του


Πριν το χρυσό του Τσαπατάκη είχε ανέβει στο βάθρο των νικητών ο Γιάννης Κωστάκης στα 50μ. πρόσθιο SB2, όπου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Λίγο αργότερα, ωστόσο, οι διοργανωτές του αφαίρεσαν το μετάλλιο καθώς ο αθλητής που βρήκε τέταρτος κατέθεσε ένσταση, την οποία και κέρδισε.