Παγκόσμιο πρωτάθλημα: Έκανε την έκπληξη η Patterson κατακτώντας τον τίτλο στο ύψος

 Runbeat Team   10:16 20-07-2022  

Παγκόσμιο πρωτάθλημα: Έκανε την έκπληξη η Patterson κατακτώντας τον τίτλο στο ύψος


Δραματικό ήταν το φινάλε του τελικού του ύψους, όπου σημειώθηκε μία τεράστια έκπληξη με τη νίκη της Eleanor Patterson στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Όρεγκον.

Η Ουκρανή Yaroslava Mahuchikh είχε μια τελευταία προσπάθεια στα 2.04 μέτρα. Εάν περνούσε τον πήχη θα στεφόταν παγκόσμια πρωταθλήτρια. Αν όχι, η Eleanor Patterson από την Αυστραλία θα ήταν η νικήτρια.

 

Η Mahuchikh ξεκίνησε το σπριντ της, πέρασε με το σώμα της τον πήχη και στο κατέβασμα τον χτύπησε με το πόδι βλέποντάς τον βασανιστικά να πέφτει από τη θέση του. Ξάπλωσε στο στρώμα με τα χέρια της στο πρόσωπό της την ίδια ώρα που το κοινό έδειχνε με τη φωνή του το τι ακριβώς σήμαινε αυτό το πέσιμο του πήχη.

Η Patterson δεν έβλεπε το άλμα, έδενε τα παπούτσια της ανέκφραστη την ίδια ώρα που στεφόταν παγκόσμια πρωταθλήτρια…

Κέρδισε τον τίτλο έχοντας ξεπεράσει τα 2.02μ. με την πρώτη της προσπάθεια σημειώνοντας μάλιστα ατομικό ρεκόρ. Ισοφάρισε επίσης το ρεκόρ Ωκεανίας που ανήκε στην συμπατριώτισσά της, Nicola Olyslagers. Η Mahuchikh πέρασε το ίδιο ύψος με τη δεύτερη και αρκέστηκε στο ασημένιο μετάλλιο. Η Ιταλίδα Elena Vallortigara κέρδισε το χάλκινο σημειώνοντας την καλύτερη φετινή της επίδοση με 2.00μ.

Όταν ο πήχης ανέβηκε στα 1.98 μέτρα, είχαν μείνει μόνο οκτώ αθλήτριες. Η Nadezhda Dubovitskaya από το Καζακστάν και η Karmen Bruus από την Εσθονία δυσκολεύτηκαν σε όλες τις προσπάθειές τους και αποκλείστηκαν. Η Mahuchikh και η Iryna Gerashchenko πέρασαν εύκολα, όπως και η Vallortigara. Η Olyslagers δεν τα κατάφερε σε αντίθεση με την συμπατριώτισσάτης Patterson. Η Safina Sadullayeva από το Ουζμπεκιστάν έπαιξε να αφήσει το ύψος μετά την 1η της αποτυχημένη προσπάθεια κάτι που δεν είχε αποτέλεσμα καθώς αποκλείστηκε στα 2.00μ. Αντίθετα, η Vallortigara πέρασε με την πρώτη και οι Patterson και Mahuchikh με τη δεύτερη προσπάθειά τους. Λίγα λεπτά αργότερα πέρασε και η Gerashchenko σημειώνοντας ατομικό ρεκόρ. Η Patterson πέρασε με την 1η τα 2.02 μέτρα υπό τις επευφημίες του κοινού. Η Mahuchikh χρειάστηκε τη δεύτερη προσπάθεια, ενώ οι Gerashchenko και Vallortigara δεν τα κατάφεραν.

Τόσο η Patterson όσο και η Mahuchikh απέτυχαν και στις τρεις προσπάθειες στα 2.04μ.

Τα αποτελέσματα