Παγκόσμιο πρωτάθλημα: Άντεξε στην πίεση ο Norman και κατέκτησε τον τίτλο στα 400μ. (vid)

 Runbeat Team   9:42 23-07-2022  

Παγκόσμιο πρωτάθλημα: Άντεξε στην πίεση ο Norman και κατέκτησε τον τίτλο στα 400μ. (vid)


Με το αμερικάνικο κοινό να προκαλεί δονήσεις από τις επευφημίες, ο Michael Norman στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στα 400μ. των ανδρών.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν ήταν τόσο εύκολα για τον 24χρονο Αμερικανό σπρίντερ… Ο Kirani James πέρασε τα 200μ σε 20.95, με τον Norman να ακολουθεί με 21.12, αλλά καθώς μπήκαν στην τελική ευθεία ο Norman ανέβασε ταχύτητα και κρατήθηκε μπροστά από τους Βρετανούς Kirani James, Matthew Hudson-Smith, αλλά και τον Νοτιοαφρικανό Wayde van Niekerk, ο οποίος έμεινε από δυνάμεις στα τελευταία 50 μέτρα και τερμάτισε πέμπτος με 44.97.

 

Η τεχνική του Norman πήγε… περίπατο στα τελευταία μέτρα, ωστόσο άντεξε στην πίεση των αντιπάλων του και τερμάτισε πρώτος με χρόνο 44.29, με τον James να ακολουθεί με 44.48 και τον Hudson-Smith να παίρνει το χάλκινο μετάλλιο με 44.66. Ο Αμερικανός Champion Allison ήταν τέταρτος με 44.77.

 «Χρειάστηκε πολλή δουλειά για να φτάσω εδώ που είμαι. Προφανώς η περσινή χρονιά δεν ήταν καλή χρονιά για μένα, οπότε έπρεπε να δουλέψω πολύ σκληρά για να επιστρέψω εκεί που ήμουν. Αυτή η στιγμή εδώ θα μείνει αξέχαστη για πάντα», είπε ο Norman

Τα αποτελέσματα




Παγκόσμια πρωταθλήτρια στον ακοντισμό η Kelsey-Lee Barber

Στον τελικό του ακοντισμού γυναικών, η Kelsey-Lee Barber από την Αυστραλία διατήρησε τον παγκόσμιο τίτλο της. Με μία εκπληκτική βολή στα 66.91μ. δεν άφησε περιθώριο στις αντιπάλους της να αμφισβητήσουν την κυριαρχία της. Η Αμερικανή Kara Winger χάρη στην τελευταία της βολή στα 64.05μ. κατέκτησε την 2η θέση, ενώ την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε η Γιαπωνέζα Haruka Kitaguchi με 63.27μ.