Οι τρεις κορυφαίες φωτογραφίες του 2023

 Runbeat Team   18:05 21-11-2023  

Οι τρεις κορυφαίες φωτογραφίες του 2023


Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανακοίνωσε τις τρεις φωτογραφίες που διεκδικούν τον τίτλο της κορυφαίας για το αγωνιστικό έτος 2023. Η καλύτερη θα ανακοινωθεί στα  World Athletics Awards 2023 τον Δεκέμβριο.

Συνολικά 134 φωτογραφίες διεκδικούσαν τον τίτλο της κορυφαίας σε αρχική φάση, όμως η ειδική επιτροπή των κριτών αποτελούμενη από τους Valerie Adams, Raquel Cavaco Nunes, Joel Marklund, Pascal Rondeau και Blanka Vlasic τις περιόρισαν σε 10 και πλέον σε τρεις.

Φωτογράφοι από 47 χώρε, εκπροσωπώντας και τις έξι Ηπείρους δήλωσαν συμμετοχή.

 

Οι τρεις τελικές φωτογραφίες είναι οι εξής:

Οι τρεις κορυφαίες φωτογραφίες του 2023 runbeat.gr

Το μοναδικό σκηνικό από τον τερματισμό της Alexis Holmes και την πτώση της Femke Bol στη μικτή σκυταλοδρομία 4x400μ. στη Βουδαπέστη (Sam Barnes / Sportsfile)

Οι τρεις κορυφαίες φωτογραφίες του 2023 runbeat.gr

Ο έξαλλος πανηγυρισμός του Ιταλού Gianmarco Tamberi μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης και ο αγώνας των φωτογράφων να απαθανατίσουν το γεγονός (Anton Geyser, South African Sports Images)

Οι τρεις κορυφαίες φωτογραφίες του 2023 runbeat.gr

Ο Γερμανός Leo Neugebauer σε μία επιτυχημένη προσπάθειά του στο επί κοντώ κατά τη διάρκεια του δεκάθλου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης (Mattia Ozbot, World Athletics Photography Workshop).