Οι έξι υποψήφιοι για την κατάκτηση του βραβείου Fair Play

 Runbeat Team   12:36 31-10-2023  

Οι έξι υποψήφιοι για την κατάκτηση του βραβείου Fair Play


Έξι είναι οι υποψήφιοι για την κατάκτηση του διεθνούς βραβείου Fair Play, όπως αυτοί επιλέχθηκαν από την ειδική επιτροπή που συντάχθηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Οι υποψήφιοι θα μπουν πλέον στη διαδικασία της ψήφου του κοινού, το οποίο μαζί με την κριτική επιτροπή θα αποφασίσουν για τον τελικό νικητή.

Οι φιναλίστ θα ανακοινωθούν στις 7 Νοεμβρίου και ο τελικός νικητής στα Βραβεία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας που είναι προγραμματισμένα να διεξαχθούν στις 11 Δεκεμβρίου στο Μονακό

 

Οι υποψήφιοι είναι οι εξής:

Daniel Ebenyo

Ενώ προηγούνταν στα τελευταία μέτρα του ημιμαραθωνίου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Δρόμου που διεξήχθη στη Ρίγα, ο Κενυάτης Daniel Ebenyo αντέδρασε με τον πιο συναδελφικό τρόπο απέναντι στον συμπατριώτη του Sebastian Sawe όταν τον προσπέρασε τρέχοντας για τη νίκη. Ο Ebenyo χαιρέτησε τον συναθλητή του δίνοντάς του ώθηση να συνεχίσει προς την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου παρότι αυτό σήμαινε ότι θα το έχανε αυτός.


Letesenbet Gidey

Αφού κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 10.000 μέτρα γυναικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της Βουδαπέστης, η πρωταθλήτρια από την Αιθιοπία, Letesenbet Gidey έτρεξε να παρηγορήσει την Sifan Hassan που έχασε το χρυσό μετά την πτώση που είχε 20 μέτρα πριν τον τερματισμό.


Sifan Hassan

Η Ολλανδή πρωταθλήτρια παρά την πτώση που της στέρησε ένα μετάλλιο στον τελικό των 10.000μ. στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης, δεν εγκατέλειψε και λίγες ημέρες αργότερα βρέθηκε στην εκκίνηση τόσο των 5.000μ. όσο και των 1.500μ. κατακτώντας ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα.


Shericka Jackson και Sha’Carri Richardson

Μετά την κατάκτηση του χρυσού και του χάλκινου μεταλλίου στον τελικό των 200μ. γυναικών, η Τζαμαϊκανή Shericka Jackson και η Αμερικανίδα Sha'Carri Richardson αγκαλιάστηκαν αυθόρμητα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της Βουδαπέστης.


Nina Kennedy και Katie Moon

Η Αυστραλή Nina Kennedy και η Αμερικανίδα Katie Moon αποφάσισαν να μοιραστούν το χρυσό μετάλλιο στο επί κοντώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της Βουδαπέστης καθώς και οι δύο ξεπέρασαν τα 4.95μ. έχοντας ίδιες προσπάθειες.


Jessica Warner-Judd

Τερμάτισε όγδοη στον τελικό των 10.000 μέτρων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Η Βρετανίδα Jessica Warner-Judd ήταν η μόνη αθλήτρια που περίμενε και έδωσε το χέρι της στη δρομέα που έφτασε τελευταία στον τερματισμό.