Ντρισμπιώτη: «΄Ήταν η στιγμή μου»

 Παναγιώτης Βότσης   15:02 16-08-2022  

Ντρισμπιώτη: «΄Ήταν η στιγμή μου»


*Αποστολή Runbeat στο Μόναχο


Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη κατέκτησε σήμερα το πρώτο χρυσό ευρωπαϊκό μετάλλιο της καριέρας της στα 38 της χρόνια, αλλά και το πρώτο στο βάδην στην ιστορία του ελληνικού στίβου. Η εξαιρετική αθλήτρια του Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου μέσα στην κούρσα δεν πίστεψε ούτε στιγμή ότι μπορεί να χάσει και βάδισε μέχρι τον τερματισμό με αέρα φαβορί. Για την πορεία του αγώνα δήλωσε στην μεικτή ζώνη: «Δεν πίστεψα ποτέ ότι θα μείνει μπροστά η Ουγγαρέζα, ήξερα ότι από τα μέσα του αγώνα θα την κερδίσω, η κούρσα ήταν ξεκάθαρα θέμα τακτικής. Η Ισπανίδα προσπάθησε να κάνει λίγο το παιχνίδι της αλλά τελικά με άφησε να κάνω εγώ το δικό μου και το κράτησα μέχρι το τέλος».


Η Ελληνίδα όμως δεν βάδισε όμως μόνη της ούτε στιγμή μέχρι τον τερματισμό. Ο συζυγός της, Άγγελος, ήταν για ακόμα μία φορά παρών στο μεγάλο της αγώνα και τη στήριζε σε όλη τη διάρκεια από το πλάι με ένα… πατίνι: «Ο Άγγελος μου μιλούσε σε όλη τη διαδρομή, ήταν έξω από τα κάγκελα και πήγαινε πάνω κάτω με το πατίνι. Του απαντούσα κι εγώ σε όλη την κούρσα. Του είχα πει να μην έρθει στο Μόναχο αρχικά, αλλά χάρηκα πολύ που ήταν εδώ, τον ήθελα δίπλα μου. Γενικά το κλίμα ήταν πάρα πολύ καλό, είχαμε πολλούς Έλληνες στις εξέδρες και άκουγα ελληνικά σε όλη τη διαδρομή. Οι Ισπανοί φώναζαν και ήταν περισσότεροι από εμάς, κάποια στιγμή τους άκουσα να λένε στην Ισπανίδα ότι δεν θα μπορέσω να ανταποκριθώ και μπορεί να με περάσει. Τους κοιτούσα και γελούσα, είπα ότι δεν πρόκειται να γίνει αυτό σήμερα».


 


Τέσσερα χρόνια πριν η Ντρισμπιώτη είχε πάρει την 13η θέση στο ευρωπαϊκό του Βερολίνου, σε μία κούρσα με κάκιστες συνθήκες στην οποία έπεσε 2 φορές, έσπασε το δόντι της και τερμάτισε με αίματα. Συγκρίνοντας το τότε με το τώρα, πρόσθεσε τα εξής: «Είναι αυτό που λέει ο προπονητής μου, όταν είσαι εκεί κοντά, κάποια στιγμή θα το πετύχεις. Ήταν αυτή η κατάλληλη στιγμή. Είχαμε δουλέψει πάρα πολύ. Προπόνηση και ξεκούραση εναλλάξ. Το να δουλεύεις πάρα πολύ δεν σε κάνει πρωταθλητή από μόνο του. Το ότι η οικογένειά μου μου έδωσε την ευκαιρία να σταματήσω για 3.5 μήνες τη δουλειά για να φύγω και κάνω το κομμάτι μου, συνέβαλε πολύ στο να κερδίσω το μετάλλιο και να πάρω το χρυσό. Τους ευχαριστώ που μου έδωσαν αυτή την ευκαιρία να βρίσκομαι εδώ». Για το μέλλον αλλά και τους στόχους που θα θέσουν με το προπονητή της στα μεγάλα διεθνή ραντεβού, τόνισε: «Στο άμεσο μέλλον έχουμε διεθνείς στόχους και θα προπονηθώ για ένα καλό πλασάρισμα, όταν βρίσκεσαι εκεί κοντά όλα είναι πιθανά, μπορεί να μπεις στα μετάλλια μπορεί και όχι».