Νικητές οι Scout Adkin και Joe Steward στον Sky Gran Canaria

 Runbeat Team   12:02 14-10-2023  

Νικητές οι Scout Adkin και Joe Steward στον Sky Gran Canaria


Η Scout Adkin και ο Joe Steward ήταν οι νικητές στον Sky Gran Canaria που άνοιξε την αυλαία του τελικού του Mountain Running World Cup.

Στο ανηφορικό αγώνα που πραγματοποιήθηκε χθες (13/10) το βράδυ οι δύο Βρετανοί κατάφεραν να διαχειριστούν καλύτερα τις απαιτήσεις του αγώνα και παρά τον έντονο ανταγωνισμό έκοψαν το νήμα.

Ο αγώνα από 6 χιλιόμετρα που ήταν αρχικά να πραγματοποιηθεί μειώθηκε στα 4 χιλιόμετρα καθώς οι η θερμοκρασία ήταν ιδιαίτερα υψηλή και το ενδεχόμενο δασικής πυρκαγιάς αυξημένο. Εκτός του ότι μειώθηκε η απόσταση, ελαχιστοποιήθηκε και το υψομετρικό λόγω των περιορισμών που επιβλήθηκαν.

 

Με τη θερμοκρασία στους 36°C, ο Steward επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί, αποδείχτηκε ιδιαίτερα ανθεκτικός φτάνοντας στη νίκη στο Sky A4Uphill με χρόνο 17:42. Ο Βρετανός είχε καταλάβει την όγδοη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ορεινού δρόμου στο Ίνσμπρουκ νωρίτερα φέτος, όμως είχε αρκετές επιτυχίες κατά τη φετινή σεζόν.

Ο Κενυάτης Patrick Kipngeno, τερμάτισε 11 δευτερόλεπτα πιο πίσω από τον Steward, ενώ την τρίτη θέση κατέκτησε ο Αμερικανός Christian Allen με 18:00. Ο Ιταλός Henri Aymonod τερμάτισε τέταρτος σε 18:18 και ο Philemon Kiriago ήταν πέμπτος με 18:33.

Ο αγώνας των γυναικών ήταν εξίσου συναρπαστικός με την Adkin να αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα. Ήταν απίστευτα δυνατή στα τεχνικά κομμάτια της διαδρομής και κατέκτησε την πρώτη θέση τερματίζοντας σε 21:17.

Πίσω από την Adkin τερμάτισε η Φιλανδή Susanna Saapunki με χρόνο 21:30. Η Joyce Muthoni Njeru από την Κένυα κατετάγη τρίτη με χρόνο 22:12, ενώ ακολούθησε η συμπατριώτισσά της Philaries Kisang με 22:58. Η Βρετανίδα Sara Willhoit ήταν πέμπτη τερματίζοντας σε 23:13.

Η δράση συνεχίζεται σήμερα με τον αγώνα των 35 χιλιομέτρων στο Τούντε. Με συνολικά 2736 μέτρα ανάβασης και διαδρομή που περιλαμβάνει απότομο και τεχνικό έδαφος.

Ο κλασικός αγώνας της Κυριακής διεξάγεται στην Αρτενάρα στα 1240μ και καλύπτει απόσταση 22χλμ.