Νέος Γενικός Διευθυντής ΣΕΓΑΣ: Ο καταλληλότερος άνθρωπος στην κρισιμότερη στιγμή

 Runbeat Team   11:01 23-06-2021  

Νέος Γενικός Διευθυντής ΣΕΓΑΣ: Ο καταλληλότερος άνθρωπος στην κρισιμότερη στιγμή


Είναι ο άνθρωπος που τόσα χρόνια υπηρετεί τον ΣΕΓΑΣ με μεγάλη προσήλωση στην επίτευξη των στόχων της Ομοσπονδίας. Έχει βρεθεί σε θέσεις «κλειδιά» για την υλοποίηση κρίσιμων πρότζεκτ που έφεραν τον ΣΕΓΑΣ πιο κοντά στην κοινωνία και αναβάθμισαν το προφίλ του. Ωστόσο ποτέ δεν είχε τεθεί επικεφαλής σε κορυφαία διοικητική θέση στο οργανόγραμμα της Ομοσπονδίας. Πάντα στις «πίσω γραμμές» για την οργάνωση και εκτέλεση αποστολών. Είτε αφορούσαν τον Μαραθώνιο και τον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, είτε τη κοινωνική ευθύνη , είτε το τελευταίο χρονικό διάστημα τον συντονισμό και την οργάνωση των Εθνικών αποστολών.

Ο άνθρωπος που βρέθηκε σε κρίσιμα πόστα του ΣΕΓΑΣ σε οργανωτικό ρόλο καιέχοντας πλέον αποκτήσει την κατάλληλη εμπειρία ήρθε το πλήρωμα του χρόνου σε μία δύσκολη συγκυρία βιωσιμότητας του ΣΕΓΑΣ να βγει μπροστά και να βοηθήσει τη νέα προσπάθεια που γίνεται.

 

Ο Σωτήρης Κυρανάκος είναι ο νέος Γενικός Διευθυντής του ΣΕΓΑΣ και η Σοφία Σακοράφα βρήκε στο πρόσωπό του τον πιο κατάλληλο άνθρωπο, με ανιδιοτελή αγάπη για τον κλασικό αθλητισμό και συνάμα ένα γερό στήριγμα στην κρισιμότερη στιγμή της Ομοσπονδίας.

Η επιλογή της προέδρου του ΣΕΓΑΣ στο πρόσωπο του Σωτήρη Κυρανάκου αναδεικνύει και κάτι ακόμη. Την εμπιστοσύνη στα μόνιμα στελέχη της Ομοσπονδίας. Ιδιαίτερα όταν συνδυάζουν εμπειρία και κατάρτιση χωρίς να επιβαρύνουν επιπλέον τα ήδη ισχνά ταμεία του ΣΕΓΑΣ, σε αντίθεση με επιλογές που θα επέβαλλαν νέες προσθήκες διοικητικού προσωπικού με επιπλέον κόστος.

Να σημειωθεί πως ο κ. Κυρανάκος είναι μόνιμος υπάλληλος του ΣΕΓΑΣ, έχει προϋπηρεσία σε ιδιωτικές εταιρίες με αντικείμενο τη διαφήμιση και επικοινωνία, αλλά και σε Δημόσιους φορείς (ΓΓΑ), ενώ είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από την Σχολή Επιστημών Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης από το Πάντειο Πανεπιστήμιο.