Διώχνουν τον στίβο από το στάδιο Χωράφας στο Περιστέρι

 Runbeat Team   12:09 30-08-2022  

Διώχνουν τον στίβο από το στάδιο Χωράφας στο Περιστέρι


Δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγες ημέρες από τις τεράστιες επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου του Μονάχου και όμως στην Ελλάδα συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τον κλασικό αθλητισμό ως τον τελευταίο τροχό της αμάξης.

Μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε με τη μείωση των διαδρόμων του στίβου στο στάδιο της Κηφισιάς για χάρη του ποδοσφαίρου (δες ΕΔΩ) έρχεται ένα ακόμη στάδιο της Αττικής να κλείσει την πόρτα του για τους αθλητές του στίβου.

Σύμφωνα με την απόφαση του Δήμου Περιστερίου το στάδιο της Χωράφας, όπου προπονούνται τα παιδιά της περιοχής, θα μετατραπεί σε χώρο περιπάτου και αναψυχής και θα αποτελέσει προέκταση του παρακείμενου πάρκου.

 

Η αντίδραση των σωματείων που φιλοξενούνται στο στάδιο ήταν έντονη, όμως χωρίς αποτέλεσμα. Την προσεχή Δευτέρα 5/9 έχει προγραμματιστεί νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο στάδιο Χωράφας.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Φίλες και Φίλοι,

όπως οι περισσότεροι από εσάς γνωρίζετε τα δεδομένα εισόδου και άθλησης στο στάδιο της Χωράφας άλλαξαν με απόφαση του Δημάρχου.

Ενώ όλη η Ελλάδα αισθάνεται περήφανη για τις πρόσφατες επιτυχίες του Ελληνικού αθλητισμού, στο Δήμο Περιστερίου η λέξη ΣΤΙΒΟΣ, στο στάδιο της Χωράφας, προκαλεί “αλλεργία”.

Μην υπολογίζοντας τις 600 και πλέον οικογένειες των παιδιών τα οποία γυμνάζονται στο χώρο, μετατρέπουν το Στάδιο σε χώρο περιπάτου και αναψυχής, ως προέκταση του παρακείμενου Πάρκου.

Απαγορεύουν να γυμνάζονται οι αθλητές συλλόγων, απόφαση η οποία έρχεται να ανατρέψει δεδομένα 30 και πλέον ετών.

 

Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες και τα αλλεπάλληλα διαβήματα τα οποία έχουμε καταθέσει, δεν κατέστη δυνατό να αλλάξουμε την απόφαση και να διευθετήσουμε το θέμα το οποίο έχει ανακύψει.

Μετά από αυτά, καλούμε όλους τους αθλητές, τους γονείς, τους φίλους κι όλους όσους πλήττονται από αυτή την παράλογη απόφαση, σε συγκέντρωση στο στάδιο της Χωράφας τη Δευτέρα 05 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 18:00».