Νέα Ζηλανδία: Οκτώ χρόνια αποκλεισμού στον Zane Robertson για doping και πλαστά έγγραφα!

 Runbeat Team   15:50 22-03-2023  

Νέα Ζηλανδία: Οκτώ χρόνια αποκλεισμού στον Zane Robertson για doping και πλαστά έγγραφα!


Με μία πολύ βαριά ποινή τιμωρήθηκε ο Νεοζηλανδός δρομέας Zane Robertson, καθώς αποκλείστηκε για οκτώ χρόνια από το άθλημα λόγω απαγορευμένης ουσίας που εντοπίστηκε στον οργανισμό του. Ο Zane Robertson είναι ο κάτοχος του Εθνικού ρεκόρ στον ημιμαραθώνιο (59:47) και στον μαραθώνιο (2:08:19) και τιμωρήθηκε με οκτώ χρόνια αποκλεισμού καθώς εντοπίστηκε η ουσία EPO στον οργανισμό του, αλλά και για «προσκόμιση πλαστών εγγράφων για την υπεράσπισή του».

 

Ο Robertson αποσύρθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο σε ηλικία 33 ετών, όμως δεν ανέφερε κάτι για τεστ doping που εκκρεμεί. Ο Νεοζηλανδός βρέθηκε θετικός στην συγκεκριμένη ουσία στο Great Manchester Run που έγινε τον Μάιο του 2022.

Αφού και το δεύτερο δείγμα του βρέθηκε θετικό, ο Zane Robertson δεν αρνήθηκε ότι υπάρχει η ουσία EPO στον οργανισμό του. Αντί γι’ αυτό, υποστήριξε ότι πήγε σε ιατρικές εγκαταστάσεις στην Κένυα για να εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού και τότε πέρασε η ουσία στον οργανισμό του. Παρόλα αυτά, όπως αποδείχθηκε, τα έγγραφα που παρείχε για να στηρίξει τα λεγόμενά του, ήταν πλαστά.