Μπαράζ δρομικών διοργανώσεων το σαββατοκύριακο στην Κρήτη

 Runbeat Team   9:36 23-09-2021  

Μπαράζ δρομικών διοργανώσεων το σαββατοκύριακο στην Κρήτη


Με τη θερμοκρασία να πέφτει και τον Αυθεντικό Μαραθώνιο να πλησιάζει (13-14/11) οι αγώνες δρόμου αποτελούν κλασικό ραντεβού για τους απανταχού φίλους τους τρεξίματος κάθε σαββατοκύριακο.

Σε όλα τα μέρη της Ελλάδας διοργανώνονται αγώνες 5-10 χιλιομέτρων, ημιμαραθώνιοι, μαραθώνιοι, ορεινοί αγώνες κτλ. Μετά από ένα χρόνο αποχής λόγω του covid19 παλιοί και νέοι δρομείς δε βλέπουν την ώρα να αγωνιστούν με αποτέλεσμα η συμμετοχή να είναι μεγάλη παρά τα αυστηρά ιατρικά πρωτόκολλα που τηρούνται με σκοπό τη μη εξάπλωση του ιού.

 

Στην Κρήτη την προσεχή Κυριακή έχουν προγραμματιστεί αρκετοί αγώνες δρόμου μία εβδομάδα πριν τον Ημιμαραθώνιο Κρήτης.

Από τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις είναι ο 34ος Κορακοβούνιος δρόμος, τον οποίο διοργανώνει ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 9π.μ. στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Κορακοβουνίου και αναμένεται να συγκεντρώσει σημαντικές συμμετοχές από την Κρήτη. Παράλληλα θα διεξαχθούν αγώνες 4χλμ και 1χλμ.

Επίσης στις 26/6 διεξάγεται ο 5ος ημιμαραθώνιος Παλαιόχωρας που θα ξεκινήσει στις 7:30π.μ., ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει και αγώνες 5χλμ και 1χλμ.

Οι πιστοί φίλοι της διαδρομής περιμένουν επίσης την προσεχή Κυριακή τη διεξαγωγή της 13ης Μινωικής Διαδρομής, η οποία κυρίως αφορά περιπατητές. Οι συμμετέχοντες θα ξεκινήσουν το πρωί από την Αρχαία Λύττο και θα ακολουθήσουν την εξής διαδρομή: Τοίχος- Ασκοί- Συκιάς Νερό- Αη Γιώργης Φλέγες- Τσούλη Μνήμα – Χώνος- Λασιθιώτικος Κάμπος- Κάτω Μετόχι- Πλάτη-Ψυχρό!

 

Ο τερματισμός, όπως κάθε χρόνο έχει προγραμματιστεί στο Δικταίον Άντρον.

Τέλος 24 με 26 Σεπτεμβρίου διεξάγεται στο Ρέθυμνο στο 3rd Trimore M.T. Isoman, ένας αγώνας τρίαθλου για δυνατούς και θαρραλέους. Ο αγώνας περιλαμβάνει τρίαθλο ολυμπιακής και μισής ολυμπιακής απόστασης με κολύμβηση, τρέξιμο και ποδηλασία στην πόλη του Ρεθύμνου μέσα σε προκαθορισμένες διαδρομές.