Μόναχο 2022: Οι λίστες των επιλέξιμων για το ευρωπαϊκό

 Παναγιώτης Βότσης   12:26 05-08-2022  

Μόναχο 2022: Οι λίστες των επιλέξιμων για το ευρωπαϊκό


Μετά την ολοκλήρωση της προθεσμίας για τις αποσύρσεις και τις αλλαγές από την πλευρά των εθνικών ομοσπονδιών, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία δημοσίευσε τις λίστες αυτών που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου.

Λόγω αποσύρσεων η Ελλάδα είχε δύο προσθήκες επιλαχόντων στην αποστολή, αυτές του Παναγιώτη Τριβυζά στα 200μ και της Βασιλικής Χαΐτίδου στο μήκος. Στο σύνολο η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί από 18 γυναίκες, 10 άνδρες και 3 ομάδες σκυταλοδρομιών, τις 4Χ100μ ανδρών και γυναικών και την 4Χ400μ γυναικών. Πλέον οι μόνες εκκρεμότητες είναι οι έκτακτες αποσύρσεις αλλά και σε ορισμένες περιπτώσεις η επιλογή αγωνίσματος σε περίπτωση διπλών προκρίσεων, όπως στο βάδην. Τα 20χλμ με τα 35χλμ βάδην έχουν μόλις 4 ημέρες διαφορά (20/8 και 16/8 αντίστοιχα) οπότε η διπλή συμμετοχή θεωρείται «αυτοκτονία» για όσους και όσες κυνηγούν πλασάρισμα και διακρίσεις.

 

Σε αυτή την περίπτωση εμπίπτουν και οι δύο Ελληνίδες βαδίστριες του γκρουπ του Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και η Κυριακή Φιλτισάκου οι οποίες έχουν δικαίωμα συμμετοχής και στα δύο αγωνίσματα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι απουσίες των φαβορί από το 35αρι όπως οι Palmisano (Ιταλία), Perez (Ισπανία) και Zdzieblo (Πολωνία) θα οδηγήσουν στη μεγαλύτερη απόσταση τόσο την Ντρισμπιώτη που έχει προοπτικές μεταλλίου όσο και τη Φιλτισάκου.

Η δημοσίευση των τελικών λιστών συμμετοχής θα γίνει την Δευτέρα 8 Αυγούστου, όμως και με τα στοιχεία που έχουμε αυτή τη στιγμή βγαίνουν χρήσιμα συμπεράσματα για τη δυναμική της Ευρώπης στο κάθε αγώνισμα, αλλά και ο απολογισμός του πρώτου συνδυαστικού συστήματος πρόκρισης και με όρια και με ranking σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Στο τελευταίο θα κάνουμε και ξεχωριστή αναφορά.

Δείτε τις λίστες εδώ.