Μόναχο 2022 - Γναφάκη: «Έχω στα πόδια μου ακόμα καλύτερους χρόνους»

 Παναγιώτης Βότσης   14:55 17-08-2022  

Μόναχο 2022 - Γναφάκη: «Έχω στα πόδια μου ακόμα καλύτερους χρόνους»


*αποστολή Runbeat στο Μόναχο

Παρότι είναι η πρώτη της συμμετοχή σε ευρωπαϊκό γυναικών η Δήμητρα Γναφάκη δεν ήρθε στο Μόναχο για την εμπειρία, και αυτό φάνηκε στην κούρσα της. Έχοντας τον απόλυτο έλεγχο τερμάτισε 2η στη σειρά της σε 56.45 που αποτελεί νό ατομικό ρεκόρ (είχε 56.55) και πέρασε με την 5η καλύτερη επίδοση του προκριματικού στον ημιτελικό. Για την πρωινή κούρσα η ίδια τόνισε: «Γενικά ένιωθα λίγο άτονη σήμερα από το ζέσταμα. Δεν μπορούσα να ενεργοποιηθώ. Με έπιασε λίγο άγχος αλλά μπόρεσα να το κοντρολάρω όπως πάντα και μόλις μπήκα στον αγωνιστικό χώρο τελείωσαν όλα. Νιώθω πολύ καλά όμως και πίστευα ότι η πρόκριση στα ημιτελικά θα κριθεί στο 56 μικρό, έναν χρόνο που έκανα. Ευελπιστώ για χρόνους πιο κάτω στη συνέχεια, τους οποίους τους έχω στα πόδια μου, ένα 56 μικρό ή και 55.9 είμαι σε θέση να δω. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό».

 

Από εδώ και πέρα έχει την ημιτελική κούρσα μπροστά της και θα παλέψει χωρίς άγχος για την υπέρβαση: «Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό. Βλέπουμε και πόσο έχει ανέβει σε σχέση με το Βερολίνο. Παρόλα αυτά δε φοβάμαι, θα ήθελα να το παλέψω. Είναι και τα υπόλοιπα κορίτσια κουρασμένα όπως εγώ. Είναι ένας αγώνας και ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται, όλες δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Η συμμετοχή στο ευρωπαϊκό ανοίγει σίγουρα την όρεξη. Ήρθα εδώ κουρασμένη μετά από πολλές κούρσες και είχα και ένα πρόβλημα με το δικέφαλο στα τέλη Ιουλίου που με κράτησε πίσω λίγο, οπόοτε είχα μία ανησυχία. Το ξεπεράσαμε όμως και τώρα είμαι καλά. Η μεγάλη διάρκεια της σεζόν ήταν ένα σοκ για μένα, έχω κάνει πάνω από 7 κούρσες αυτή τη στιγμή και κάθε εβδομάδα είχαμε και ταξίδι. Είναι έτσι όμως η κατάσταση πλέον, πρέπει να κυνηγάμε τους αγώνες για το ράνκινγκ και τα όρια. Το επίπεδο έχει ανέβει και πρέπει να είιμαστε μέσα στο παιχνίδι».

 

Αυτό που για την ίδια έχει κάνει τη διαφορά φέτος στην απόδοσή της είναι το κομμάτι της ψυχολογίας: «Έχω δουλέψει πολύ το ψυχολογικό κομμάτι ώστε να είμαι ψύχραιμη στον αγώνα και να εκτελώ στον αγώνα ακριβώς αυτό πυ έχω δουλέψει στην προπόνηση. Ειδικά στο αγώνισμά που που αν κάνεις κάποιο λάθος πρέπει να είσαι εγκρατής και να μην χάνεις την ψυχραιμία σου. Με το που μπήκα στο στάδιο δεν άκουγα τίποτα και κανέναν, είχα μόνο την κούρσα στο μυαλό μου».