Μόναχο 2022: Επέστρεψαν στην Ελλάδα Τεντόγλου και Στεφανίδη

 Runbeat Team   14:59 21-08-2022  

Μόναχο 2022: Επέστρεψαν στην Ελλάδα Τεντόγλου και Στεφανίδη


Την ώρα που στο Μόναχο η χώρα μας πανηγύριζε με την Ελίνα Τζένγκο ένα ακόμη μετάλλιο – το πέμπτο στη σειρά – στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ο Μίλτος Τεντόγλου και η Κατερίνα Στεφανίδη γνώριζαν την αποθέωση από τον κόσμο που βρισκόταν στους χώρους του αεροδρομίου. Ο “χρυσός” στη διοργάνωση στο μήκος και η “ασημένια” στο επί κοντώ, επέστρεψαν στην Ελλάδα και όπως αναμενόταν γνώρισαν την αποθέωση από τους περαστικούς που είχαν την τύχη να βρίσκονται εκείνη τη στιγμή στο χώρο.

 

Οι δύο αθλητές είχαν την ευκαιρία να μοιράσουν αυτόγραφα και να φωτογραφηθούν με μικρούς και μεγάλους. Στο αεροδρόμιο για να τους υποδεχθούν ήταν η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, ο γενικός γραμματέας Γιώργος Γιατρουδάκης, το μέλος της ΕΠΥΑ, Λούλα Καρατζά, καθώς και η μητέρα της Κατερίνας Στεφανίδη και επίσης μέλος της ΕΠΥΑ, Ζωή Βαρέλη.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, ο γενικός γραμματέας Γιώργος Γιατρουδάκης και το μέλος της ΕΠΥΑ Λούλα Καρατζά υποδέχθηκαν την Κατερίνα Στεφανίδη, τον Μίλτο Τεντόγλου, τον Γιώργο Πομάσκι και τον Μιτς Κρίερ

Μάλιστα η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, έμαθε τα νέα της κατάκτησης του χρυσού μεταλλίου από την Ελίνα Τζένγκο, αναμένοντας τους δύο αθλητές. Η χάλκινη στον ακοντισμό στη διοργάνωση της Αθήνας, το 1982 δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα της από συγκίνηση για την παρουσία της Ελληνίδας, σε ένα αγώνισμα που και η ίδια πέτυχε σπουδαίες διακρίσεις.

Έντονη ήταν η παρουσία και των δημοσιογράφων που βρέθηκαν στο αεροδρόμιο, προκειμένου να πάρουν τις πρώτες δηλώσεις των δύο κορυφαίων αθλητών μας επί ελληνικού εδάφους.

“Θα ξεκουραστώ ένα μήνα μετά τους αγώνες μου στο Diamond League και θα αρχίσω την προετοιμασία μου για την επόμενη σεζόν τον Οκτώβριο. Τα 9,00 μ. δεν είναι τόσο εύκολο να γίνουν τώρα, αλλά είναι πιο κοντά ένα άλμα στα 8,70 μέτρα. Στόχος μου για την επόμενη χρονιά είναι το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου, αλλά και το Πανελλήνιο ρεκόρ”, είπε ο Μίλτος Τεντόγλου και συμπλήρωσε: “Όλα τα παιδιά πήραν πολύ καλά αποτελέσματα. Τώρα πήρε και η Ελίνα Τζένγκο το χρυσό. Είδαμε διακρίσεις σε όλα τα αθλήματα, στην κολύμβηση, στην κωπηλασία και αύριο περιμένουμε τον Πετρούνια”.

Ικανοποιημένη από την παρουσία της στη διοργάνωση εμφανίστηκε και η Κατερίνα Στεφανίδη, που πλέον στρέφει την προσοχή της στον τελικό του Diamond League, εκεί όπου θα διεκδικήσει μία ακόμη σπουδαία διάκριση. Η Στεφανίδη, η οποία κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Μόναχο βελτιώνοντας το φετινό της ρεκόρ, αναφέρθηκε και στις επιτυχίες των υπολοίπων παιδιών της ομάδα, αλλά και στο άριστο κλίμα.