Μόναχο 2022: ΔΕΥΤΕΡΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ Η ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ!

 Παναγιώτης Βότσης   22:20 17-08-2022  

Μόναχο 2022: ΔΕΥΤΕΡΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ Η ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ!


*Aποστολή Runbeat στο Μόναχο

Είδαμε άλλον έναν ΤΡΟΜΕΡΟ ευρωπαϊκό τελικό στο επί κοντώ με ανατροπές, ρεκόρ, και... λίγη μαγεία χρυσής Ολυμπιονίκη! Η καλύτερη Ελληνίδα αθλήτρια όλων των εποχών εξασφάλισε άλλο ένα μεγάλο μετάλλιο στην καριέρα της, το αργυρό στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου μετά από ένα αργυρό το 2014 και δύο σερί χρυσά το 2016 και το 2018.

 

Πως εξελίχθηκε ο αγώνας

Το 4.40μ πέρασαν 11/12, το 4.55μ πέρασαν 8/12 και στο 4.65μ κρίθηκαν τα μετάλλια. Η δική μας Κατερίνα Στεφανίδη, η Σλοβένα Tina Sutej και η Φινλανδή Wilma Murto ήταν οι τρεις που πέρασαν το ύψος και θα θα ανέβαιναν σίγουρα στο βάθρο. Η Φινλανδή είχε χαμένες προσπάθειες και ήταν 3η, ενώ Στεφανίδη και Sutej είχαν περάσει όλα τα ύψη με την πρώτη.

Σε εκείνο το σημείο η τύχη βοήθησε με τη σειρά που έκανα τα άλματα. Η Στεφανίδη έσπασε τον τσαμπουκά της Σλοβένας με πετυχημένο άλμα στο 4.70μ με την πρώτη, ισοφαρίζοντας το φετινό της ρεκόρ. Η Σλοβένα που είναι σε καλή κατάσταση σάστισε στην πρώτη προσπάθεια και έριξε τον πήχη, το πέρασε όμως με τη 2η. Η Φινλανδή το έριξε και προχώρησε ευνόητα στο 4.75μ. Στο 4.75μ η Στεφανίδη το πέρασε πάλι με την πρώτη και έκανε φετινό ρεκόρ, ενώ ακολούθησε με την πρώτη και η Φινλανδή αλλά και η Σλοβένα!

Στο κρίσιμο 4.80μ η Στεφανίδη έριξε για πρώτη φορά τον πήχη και η Murto άρπαξε την ευκαιρία. Με πολύ ψηλό και δυνατό άλμα από 3η βρέθηκε 1η, με 2η τη Στεφανίδη και 3η την Sutej. Η Sutej έριξε τον πήχη και η Στεφανίδη προφανώς άφησε το άλμα για το 4.85μ, το δικό της ρεκόρ αγώνων! Η Σλοβένα προσπάθησε στο 4.80μ άλλες δύο φορές κυνηγώντας το αργυρό αλλά πάλι έριξε τον πήχη και έμεινε οριστικά με το χάλκινο μετάλλιο.

 

Στεφανίδη και Murto μονομάχησαν στο 4.85μ για το χρυσό μετάλλιο και την ισοφάριση του ρεκόρ. Η Στεφανίδη έχασε τις δύο εναπομείνασσες προσπάθειες και ολοκλήρωσε τον αγώνα με το αργυρό μετάλλιο. Η Murto έχοντας εξασφαλίσει τον τίτλο πέρασε το 4.85μ με τη 2η προσπάθεια, ισοφάρισε το ρεκόρ αγώνων της Στεφανίδη και στη συνέχεια έληξε τον τρομερό αυτό αγώνα.