Μόναχο 2022 - Αναστασίου: «Χωρίς άγχος για το ατομικό το απόγευμα»

 Παναγιώτης Βότσης   15:50 18-08-2022  

Μόναχο 2022 - Αναστασίου: «Χωρίς άγχος για το ατομικό το απόγευμα»


*αποστολή Runbeat στο Μόναχο


Η Άρτεμις Αναστασίου με 23.38 και την 4η θέση στην 1η προκριματική σειρά πέρασε στα ημιτελικά των 200μ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου. Η αθλήτρια του Χρήστου Κατσίκα έκανε το πρώτο βήμα και τώρα θα κυνηγήσει κάτι ακόμα καλύτερο στον ημιτελικό για το ατομικό ρεκόρ και το καλό πλασάρισμα. Με τη 13η θέση στον προκριματικό θα μπει στον επόμενο γύρο με την 21η καλύτερη επίδοση.

 

Η Αναστασίου τόνισε τα εξής στη μεικτή ζώνη: «Τώρα είχα στο μυαλό μου μόνο να περάσω. Από εδώ και πέρα θα είμαι πιο χαλαρή για να κάνω ένα ρεκόρ για μένα. Είχα πολύ κακή αντίδραση στο βατήρα, αλλά είμαι χαρούμενη που φέτος είμαι σταθερή στο 23.3. Είμαι σε κατάσταση για ατομικό ρεκόρ, είχα άγχος όμως γιατί είναι και το πρώτο μου ευρωπαϊκό γυναικών. Θέλω το απόγευμα να χαρώ την κούρσα και να κάνω το ατομικό ρεκόρ, φέτος είναι αρχή για κάτι καλύτερο. Το μόνο που φοβάμαι είναι ο διάδρομος, το 1-2 θα είναι δύσκολο λόγω και του σταδίου».

 

Φέτος έχει κάνει μία εξαιρετική χρονιά, είχε όμως και αρκετές αλλαγές. Ξεκίνησε με τον Γιώργο Πομάσκι και είδε τεράστια βελτίωση στους χρόνους της, λόγω όμως έλλειψης χρόνου του προπονητή των αλμάτων ολοκλήρωσαν τη συνεργασία τους και ξεκίνησε να γυμνάζεται με τον πολύ καλό προπονητή των σπριντ που έχει κάνει δουλειά υποδομής στον ΟΦΚΑ Οδυσσέας Αγίου Δημητρίου και έχει βγάλει πολύ καλούς αθλητές όπως ο Σωτήρης Γκαραγκάνης. Για το προπονητικό δίδυμο αλλά και το αν θα την επηρεάσουν οι 2 κούρσες στην ίδια μέρα, πρόσθεσε: «Δε με αγχώνει που είναι κοντά οι δύο κούρσες, έχω κάνει πολλή προπόνηση φέτος, ήρθε κι έδεσε. Με τον Πομάσκι βγάλαμε πολύ καλή προπόνηση και τώρα ο κύριος Χρήστος έχει επικεντρωθεί πιο πολύ στο ψυχολογικό κομμάτι. Επίσης, ένα μήνα τώρα κάναμε προπονήσεις μόνο πρωί για να μπορώ σήμερα να ανταπεξέλθω στις συνθήκες».