Μόναχο 2022 - Αναστασάκης: «Σήμερα κάτι έχασα και κάτι κέρδισα»

 Παναγιώτης Βότσης   12:20 17-08-2022  

Μόναχο 2022 - Αναστασάκης: «Σήμερα κάτι έχασα και κάτι κέρδισα»


*αποστολή Runbeat στο Μόναχο

Ο Μιχάλης Αναστασάκης έμεινε εκτός τελικού στη σφυροβολία των ανδρών. Στον πρωινό προκριματικό έριξε 70.84μ, μία επίδοση που δεν τον αντιπροσωπεύει, και έμεινε στην 9η θέση του Α γκρουπ που δεν αρκούσε για να μπει στη 12άδα. Φέτος όμως είναι μία δύσκολη χρονιά για τον ίδιο, αφού όπως αποκάλυψε στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα αντιμετωπίζει εδώ και μήνες έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό ο οποίος τον ταλαιπωρεί μέχρι και τώρα.

 

Για αυτό αλλά και για τον σημερινό του αγώνα ο Χανιώτης αθλητής του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου είπε τα εξής: «Μετά την Τρίπολη φέτος είχα έναν τραυματισμό τον οποίο ήξεραν πολύ λίγα άτομα. Έχω οστικό οίδημα στην ηβική σύμφηση, είναι πάρα πολύ σοβαρό. Μετά την Τρίπολη έκανα μόνο φυσικοθραπείες για 4 εβδομάδες λόγω του οποίου έχασα ρυθμό. Η προπόνηση έβγαινε με πόνο, προσαρμόσαμε και το πρόγραμμα στις ανάγκες του σώματός μου. Ότι είχε κάτω από 90 μοίρες δεν υπήρχε στην προπόνηση, βαθιά καθίσματα κτλ. Η μόνη επιβάρυνση που επιτρέψαμε ήταν στις βολές. Προσπάθησα να επανέλθω σε ρυθμό αλλά στο παγκόσμιο αυτό δε μου βγήκε. Είπα στον εαυτό μου ότι μετά το παγκόσμιο θα δουλέψω πολύ με την ψυχολογία μου και σήμερα κάτι κέρδισα και κάτι έχασα. Έχασα μία ευκαιρία για τελικό, ήξερα ότι το επίπεδο θα κριθεί χαμηλά. Κέρδισα όμως την ψυχολογία που πέρυσι ήταν σε πολύ κακό επίπεδο, αυτό κρατάω και θα δουλέψω σκληρά για το παγκόσμιο του χρόνου. Είμαι αρκετά συνειδητοποιημένος, Στις τελευταίες προπονήσεις πριν το Μόναχο μόνο μία μέρα έχασα στο κομμάτι της ψυχολογίας. Οι υπόλοιπες προπονήσεις τις τελευταίες 4 εβδομάδες πήγαν εξαιρετικά. Σίγουρα δεν είμαι στο επίπεδο που θέλω ως προς τη φυσική κατάσταση, 100% αυτό, κι αυτό φάνηκε στη βαλβίδα. Σήμερα προσπάθησα να βάλω το 110% του εαυτού μου αλλά δε βγήκε».

 

Ο απολογισμός του όμως από φέτος είναι -και πρέπει να είναι- εστιασμένος στη γενική εικόνα και σε αυτά που κέρδισε: «Παρότι εδώ δεν πήρα την πρόκριση και παρά τον τραυματισμό, φέτος ήταν η καλύτερη χρονιά της ζωής μου. Το έχω δουλέψει πολύ στο μυαλό μου, το διασκεδάζω περισσότερο όπως είχε πει και η Κατερίνα (Στεφανίδη). Και αυτό είναι κομμάτι από το παζλ. Ξέρω από εδώ και πέρα ακριβώς τι πρέπει να κάνω για τον επόμενο στόχο. Από εδώ και πέρα θα έχω 4-6 εβδομάδες απόλυτη ξεκούραση γιατί είναι σοβαρό. Μπορεί να οδηγήσει και σε χειρουργείο, ευτυχώς το πρόλαβα νωρίς. Τώρα πάμε για Βουδαπέστη. Σαν πρώτη σκέψη δεν έχω θέμα να ξεκινήσω πιο αργά προπονήσεις ακόμα και αν δεν κατέβω στο χειμερινό κύπελλο του χρόνου. Δεν το έχω συζητήσει ακόμα εκτενώς με τον προπονητή μου, αλλά βλέπουμε και πως θα πάει με το σώμα μου». Δεν παρέλειψε βέβαια να ευχαριστήσει τους ανθρώπους που είναι δίπλα του σε όλη την πορεία του: «Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που με στηρίζουν: την Progame, τον ΟΠΑΠ, τον Βαγγέλη Λαμπάκη από τα Χανιά που με στηρίζει εδώ και ένα χρόνο, τους γονείς μου, την οικογένειά μου και βέβαια τον προπονητή μου, Αλέξανδρο Παπαδημητρίου που τα τελευταία χρόνια με έχει βοηθήσει πάρα πολύ σε όλα τα επίπεδα».