Μόναχο 2022 - Σιώμου: «Νιώθω δικαιωμένη και πολύ χαρούμενη»

 Παναγιώτης Βότσης   13:09 22-08-2022  

Μόναχο 2022 - Σιώμου: «Νιώθω δικαιωμένη και πολύ χαρούμενη»


*αποστολή Runbeat στο Μόναχο


Χθες ήταν μία εξαιρετική μέρα για την Ιωάννα Σιώμου. Η ομοσπονδιακή προπονήτρια είχε 3/3 αθλήτριές της την τελευταία μέρα των αγώνων και τα αποτελέσματα που έφεραν ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά, ενώ πλέον στο γκρουπ υπάρχει και δευτεραθλήτρια Ευρώπης. Η Ελισάβετ Πεσιρίδου κατέκτησε τη 17η θέση στην Ευρώπη με 13.19, επίδοση κοντά στο φετινό της ρεκόρ, η Τατιάνα Γκούσιν κατέκτησε την 9η θέση στο ύψος με 1.86μ, με αξιοθαύμαστη προσπάθεια και κατάθεση ψυχής, ενώ η Μαρία Βούκοβιτς έγραψε ιστορία για το Μαυροβούνιο με το ιστορικό πρώτο μετάλλιο της χώρας σε ευρωπαϊκό ανοιχτού, το αργυρό με 1.95μ.


Βρήκαμε καταχαρούμενη την προπονήτρια στην κερκίδα του ύψους και για τις δύο άλτριές της είπε τα εξής: «Έχω πολλή μεγάλη χαρά γιατί ήταν και οι δύο στον τελικό, πανηγυρίζουμε και τη συμμετοχή της Τατιάνας γιατί δεν είχε συμμετάσχει ξανά σε τελικό ευρωπαϊκού. Δυστυχώς το πόδι της την πρόδωσε, σήμερα δεν μπορούσε να κάνει καθόλου δοκιμαστικά, πήρε παυσίπονα μέσα στον αγώνα. Πάλεψε πάρα πολύ και στο 1.86μ τρέχουν δάκρυα από τον πόνο της , ό,τι είχε να δώσει το έδωσε, έκανε κατάθεση ψυχής για να πάρει μία καλύτερη θέση. Όσο για τη Μαρία, ήμασταν πολύ κοντά στο μετάλλιο και στον κλειστό με την 4η θέση. Το ήθελε πάρα πολύ, το μπορούσε και θα ήθελα σήμερα να κάνει το 1.97μ αλλά έχει κάνει τον αγώνα της ζωής της και δεν μπορώ να πω κάτι άλλο. Της αξίζουν πολλά συγχαρητήρια γιατί έχει κάνει πολλή προσπάθεια όσα χρόνια μένει στην Ελλάδα. Έχει βρει συναθλήτριες οι οποίες τη στηρίζουν, της έλειπε πολύ αυτό τα προηγούμενα χρόνια. Είχε μαθητεύσει δίπλα σε κορυφαίους προπονητές όπως ο Topic αλλά στο θέμα της ψυχολογίας υστερούσε πολύ. Βρήκε σε εμένα κάποιον να τη στηρίξει αρκετά και είμαι δικαιωμένη αλλά κυρίως πολύ χαρούμενη από το αποτέλεσμα».

 

Για την πορεία της Πεσιρίδου που προηγήθηκε του τελικού του ύψους, τόνισε: «H Ελισάβετ βρίσκει ξανά τον εαυτό της αθλητικά, έδειξε ότι είναι παρούσα στο μεγάλο αθλητικό γεγονός  -παρολες τις δυσκολίες με τον περσινό τραυματισμό στους Ολυμπιακούς Αγώνες-, ευχαριστήθηκε τον αγώνα, εκτέλεσε με πλήρη διαύγεια και πάθος όσα είχαμε στοχεύσει στην προπόνηση, αλλά λόγω της κακοκαιρίας δεν ήρθε το ρεκόρ.. ήρθε όμως η πρόκριση. συνέχισε στον ημιτελιό διψασμένη για διάκριση αλλά η έλλειψη μέρους της χειμερινής μας προετοιμασίας την άδειασε από δυνάμεις στην κρίσιμη κούρσα. Βλέπετε, ήταν η τριτη κούρσα στη σειρά, πρώτη τα 100μ στη σκυτάλη όπου όλα τα κορίτσια έδωσαν ό,τι είχαν για να πετύχουν το όνειρο της πρόκρισης στον τελικό, δεύτερη ο προκριματικός των 100μ με εμπόδια και τριτη ο ημιτελικός. Φυσικά η επίδοση 13.19 ήταν κοντά στο φετινό της ρεκόρ, απείχε όμως από αυτό που ξέραμε ότι ήταν σε θέση να πετύχει. Αν και το επίπεδο των σπριντ είναι πάρα πολύ ανεβασμένο στην Ευρώπη, η Ελισάβετ προσηλωμένη στο στόχο της θα συνεχίσει να διεκδικεί με τη σταθερότητα και την αγωνιστικότητά της να βρίσκεται ανάμεσα στις καλύτερες αθλήτριες της Γηραιάς Ηπείρου. Επόμενος στόχος το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού στην Κωνσταντινούπολη».