Μόναχο 2022 - Murto για Στεφανίδη: «Ήταν αυτό που ήθελα να γίνω»

 Παναγιώτης Βότσης   22:10 18-08-2022  

Μόναχο 2022 - Murto για Στεφανίδη: «Ήταν αυτό που ήθελα να γίνω»


*αποστολή Runbeat στο Μόναχο

Η Wilma Murto από τη Φινλανδία είναι η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ανοιχτό στίβο και πριν από λίγη ώρα πέρασε και το μετάλλιο στο λαιμό της στην τελετή απονομής. Αμέσως μετά είχαμε την χαρά να τς πετύχουμε μαζί και να ρωτήσουμε την Φινλανδή (ενώπιον της Στεφανίδη) τι σημαίνει για εκείνη που νίκησε μία τόσο μεγάλη αθλήτρια.

 

Η Murto απάντησε ως εξής: «Είναι μεγάλο επίτευγμα για μένα που νίκησα την Κατερίνα, είναι μία από τις αθλήτριες που πάντα θαύμαζα. Όταν ξεκίνησα να έρχομαι σε μεγάλα πρωταθλήματα ήταν αυτή που κέρδιζε πότε ήταν αυτό που ήθελα να γίνω. Ήταν πολύ περίεργο για μένα να είμαι στη μέση του βάθρου και να έχω δίπλα μου την Τίνα και την Κατερίνα, αλλά θα το δεχτώ» είπε γελώντας, και για την καλή σχέση που έχουν μεταξύ τους όλες οι επικοντίστριες σε σχέση με άλλα αγωνίσματα συνέχισε: «Νομίζω ότι απλά έχουμε τελειοποιήσει την ισορροπία ανταγωνισμού, σεβασμού και φιλίας και περισσότερο αγωνιζόμαστε κόντρα στον πήχη, παρά μεταξύ μας».

 

To 2016 η 17χρονη τότε Murto είχε πηδήξει στον κλειστό στίβο σε μίτινγκ της Γερμανίας 4.71μ και κανε πολλά χρόνια να επιστρέψει σε αυτό το επίπεδο, αφού μόλις πέρυσι ξεπέρασε αυτή την επίδοση με 4.72μ. Για την επιστροφή της σε μεγάλα ύψη μετά από αρκετά χρόνια αλλά και για το τι χρειάστηκε για να το πετύχει, ήταν αφοπλιστική: «Χρόνος και υπομονή. Χρειαζόταν δουλειά σε σώμα και πνεύμα. Από μία 17χρονη που πήδηξε τυχαία 4.71μ έπρεπε να μεγαλώσω κα να ωριμάσω για να το επαναλάβω κα στη συνέχεια να το ξεπεράσω. Στη διαιδρομή έκανα λάθη και δοκιμές και μετά από πολλή υπομονή βγήκε αυτό το αποτέλεσμα».