Μόναχο 2022 - Krier: «Δεν έχει σημασία πόσα μετάλλια έχει κάποιος, κάθε νέο μετάλλιο είναι σπουδαίο»

 Παναγιώτης Βότσης   18:10 18-08-2022  

Μόναχο 2022 - Krier: «Δεν έχει σημασία πόσα μετάλλια έχει κάποιος, κάθε νέο μετάλλιο είναι σπουδαίο»


Η Κατερίνα Στεφανίδη είναι μία τεράστια αθλήτρια για πολλούς λόγους, ένας από τους οποίους είναι μέσα στην καριέρα της έχει επιλέξει πολύ προσεκτικά τους ανθρώπους που αποτελούν τη βασική της «ομάδα». Από την πρώτη τους γνωριμία στα πρώτα χρόνια του πανεπιστημίου στις ΗΠΑ μέχρι σήμερα ο Mitch Krier είναι ένας από τους πιο κομβικούς ανθρώπους στη ζωή της, και αυτό δεν το δείχνουν μόνο οι -τρομερές- διακρίσεις που έχουν καταφέρει μαζί. Πορεύονται μαζί και στη ζωή και έχουν καταφέρει να βρουν μία τέλεια ισορροπία μεταξύ τους, η οποία αναπόφευκτα βγαίνει και στους αγώνες. Όπως έχει δηλώσει η Στεφανίδη, ποτέ δεν χρειαζόταν να της δώσει κάποιος κίνητρο γιατί από μικρή πάντα το έβρισκε μέσα της. Αυτό που κέρδισε όμως με τον Μιτς είναι ότι την ηρεμεί όταν το χρειάζεται μέσα στην καθημερινότητά τους αλλά βέβαια και μέσα στον αγώνα. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, δεν υπάρχει πιο ήρεμος και ψύχραιμος προπονητής επί κοντώ από τον Krier.


Στην αρχή της φετινής χρονιάς κάθισαν στο ιδιωτικό προπονητήριο στο σπίτι τους στο Κολοράντο και συζήτησαν για τους στόχους που θα έθεταν. «Να μην πονάω» δήλωσε η Στεφανίδη, και με ανάλογο τρόπο έχουν δομήσει από τότε την προπόνηση τους. Μετά από δύο συνεχόμενες Ολυμπιακές χρονιές και με παγκόσμιο και Ολυμπιακούς να ακολουθούν το 2023 και το 2024, ήταν η κατάλληλη χρονιά να ακολουθήσουν πιο ήρεμους ρυθμούς. Μπορεί αυτό να της κόστισε ψυχολογικά στην αρχή της σεζόν, αλλά η χρονιά έκλεισε με φετινά ρεκόρ στους δύο πιο σημαντικούς αγώνες, το παγκόσμιο του Όρεγκον και το ευρωπαϊκό του Μονάχου, αλλά και με ένα αργυρό ευρωπαϊκό μετάλλιο. Αποστολή εξετελέσθη!


Ο Krier χθες δεν θα μπορούσε να ήταν παρά πολύ ευχαριστημένος από την έκβαση του χθεσινού τελικού του επί κοντώ, όπως δήλωσε αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα στο Runbeat: «Η τεχνική της στα άλματά της είναι πολύ καλή. Με καθαρά πρώτα άλματα μέχρι και το φετινό ρεκόρ δεν μπορούσα να ζητήσω κάτι καλύτερο από την Κατερίνα. Για αυτό είναι τόσο όμορφο το επί κοντώ και γενικά ο αθλητισμός. Δεν έχει σημασία πόσα μετάλλια έχει κάποιος, κάθε νέο μετάλλιο είναι κάτι πολύ σπουδαίο».