Μοναδική εμπειρία και διακρίσεις για Καρύκα και Παγουνάδη στον Julian Alps Trail Run

 Runbeat Team   10:41 13-09-2023  

Μοναδική εμπειρία και διακρίσεις για Καρύκα και Παγουνάδη στον Julian Alps Trail Run


Έχοντας ζήσει μία μοναδική εμπειρία οι Έλληνες δρομείς που συμμετείχαν στον Julian Alps Trail Run by UTMB επέστρεψαν στην χώρα μας ευτυχισμένοι και έτοιμοι για νέες δρομικές περιπέτειες.

Ξεχώρισε η παρουσία του Αλέξανδρου Καρύκα στον αγώνα των 100χλμ, όπου κατάφερε να τερματίσει στην 3η θέση, ενώ ήταν πρώτος στην ηλικιακή του κατηγορία (20-34Μ) τερματίζοντας σε 11:40:56. Νικητής ήταν ο Aleksander Badowski με χρόνο 11:25:18 και δεύτερος ο Markus Mingo με 11:36:37.

 

Εξαιρετικός ήταν και ο Θανάσης Παγουνάδης στα 20χλμ όπου κατέλαβε την 4η θέση τερματίζοντας σε 1:57:02, δηλαδή μόλις 28 δευτερόλεπτα πίσω από τον τρίτο Edoardo Rossano. Ήταν πρώτος στην ηλικιακή του κατηγορία (35-39Μ) και κυρίως έζησε μία μοναδική εμπειρία όπως εξομολογείται ο ίδιος.

Νικητής ήταν ο Szabo Sandor με 1:50:51 και δεύτερος ο Dimitri Chapelle με 1:54:58.

Ο Θανάσης Παγουνάδης θέλησε να εκφράσει τα απίστευτα συναισθήματα που έζησε στον αγώνα αναφέροντας στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook τα εξής:

«Μια εκπληκτική διαδρομή μέσα στις μαγευτικές Ιουλιανές Άλπεις, περνώντας μέσα από ατέλειωτα πυκνά δάση, δίπλα από γαλήνιες λίμνες και κρυστάλλινα ποτάμια, καταπράσινες πλαγιές και ακονισμένες κορυφές, όλα αυτά σε μια υπέρ-ηλιόλουστη φωτεινή μέρα.

Ξεκινώντας το ανατριχιαστικό ταξίδι προς την επιβλητική κορυφή του Stol, πάνω από τα 2200 μέτρα, το μυαλό μου προσπαθεί να αγκαλιάσει αυτές τις αξέχαστες σκηνές για πάντα.

Ο αέρας ήταν δροσερός και φρέσκος, γεμάτος τα αρώματα αγριολούλουδων που ανθίζανε στο πέρασμα μας. Καθώς ανεβαίναμε, η χλωρίδα έκανε φανταστικές εναλλαγές και οι εικόνες στον ορίζοντα κόβουν την ανάσα.

Αποκορύφωμα ήταν το μονοπάτι στην κορυφογραμμή πάνω στα σύνορα. Στα αριστερά, οι άγριες κορυφές της Σλοβενίας σηκώνονταν σαν πολύτιμα κοσμήματα στον ουρανό, ενώ η λίμνη Bled λάμπει στη βάση τους, προσθέτοντας έναν ακόμη εντυπωσιακό χαρακτήρα στην εικόνα.

Από την άλλη πλευρά, η θέα ανοίγει προς την Αυστρία, με δάση, λίμνες, ποτάμια και καταπράσινα λιβάδια.

Τρομερή αυτή η σύνδεση με τη φύση και ακόμα πιο ωραίο όταν μοιράζεσαι το ταξίδι με τρείς τόσο θετικούς ανθρώπους και φίλους. Ο καθένας μας το έζησε με τον τρόπο του».

Τα αναλυτικά αποτελέσματα

Δείτε την ανάρτηση και τις εκπληκτικές φωτογραφίες που τη συνοδεύουν: