Mo Farah: «Το Παρίσι είναι πολύ μακριά – Θέλω να αρχίσω να “επιστρέφω” πράγματα στη νέα γενιά»

 Runbeat Team   16:56 29-10-2021  

Mo Farah: «Το Παρίσι είναι πολύ μακριά – Θέλω να αρχίσω να “επιστρέφω” πράγματα στη νέα γενιά»


Ο Mo Farah άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αποσυρθεί μέσα στην επόμενη τριετία, καθώς σε δηλώσεις που παραχώρησε στο runner’s world αποκάλυψε πως θα ήθελε να αρχίσει να ανταποδίδει στο άθλημα που τον ανέδειξε, αλλά και πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024 βρίσκονται πολύ μακριά για τον ίδιο.

Ο πολλές φορές πρωταθλητής Ευρώπης, κόσμου, αλλά και Ολυμπιονίκης σε επαφή που είχε με το RW σε μία πρόσφατη εκδήλωση, αναφέρθηκε στην περίοδο που διανύει μετά τον τραυματισμό του, αλλά και την απώλεια της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο: «Η αποκατάστασή μου πάει καλά. Ξεκινάω από το 0. Είναι πολύ δύσκολο όταν έχει περάσει έναν τραυματισμό και δεν μπορείς να προπονηθείς, ενώ έχεις συνηθίσει να τρέχεις κάθε μέρα».

 

Πρόσφατα, ο Mo Farah έμεινε εκτός χρηματοδοτικού προγράμματος από το Βρετανικό Ολυμπιακό πρόγραμμα στίβου για το 2022, ενώ τόνισε πως «Μπορεί να είμαι προπονητής στο Παρίσι το 2024», δείχνοντας πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχει αποσυρθεί έως το 2024.

Στο RW τόνισε μεταξύ άλλων πως: «Θα ήθελα μέσα στο 2022 να μπορώ να αγωνιστώ ξανά, σε μαραθώνιο, ημιμαραθώνιο ή 10 χιλιόμετρα κάπου. Νομίζω ότι το Παρίσι όμως είναι πολύ μακριά, για να είμαι ειλικρινής. Από ότι έχω μάθει και έχω πετύχει στην καριέρα μου, θα ήθελα να αρχίσω να τα δίνω πίσω στη νέα γενιά και να εμπλακώ ακόμα περισσότερο με την προπονητική και τα μικρά παιδιά».

Ο 38χρονος Βρετανός φαίνεται πολύ δύσκολο να προσπαθήσει να προκριθεί στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, όμως ο χρόνος θα δείξει ποια θα είναι η απόφασή του.