Μίλτος Τεντόγλου: Έκανα τεράστιο λάθος στο τελευταίο άλμα θα μπορούσα να κάνω ρεκόρ

 Runbeat Team   23:23 24-08-2023  

Μίλτος Τεντόγλου: Έκανα τεράστιο λάθος στο τελευταίο άλμα θα μπορούσα να κάνω ρεκόρ


Είναι πρωταθλητής κόσμου για πρώτη φορά στην καριέρα του, όμως ο Μίλτος Τεντόγλου δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένος από τον τρόπο που προσγειώθηκε στο 6ο άλμα που του χάρισε το χρυσό μετάλλιο.

Στις δηλώσεις του στην ΕΡΤ μετά τον τελικό ήταν για μία ακόμη φορά απολαυστικός καθώς ναι μεν είναι χαρούμενος για το μετάλλιο, αλλά ήθελε και το ρεκόρ.

 

Όπως τόνισε: “Είχα υποσχεθεί πέρυσι ότι φέτος θα πάω καλύτερα Ήταν ένας δύσκολος αγώνας σήμερα, αλλά κατάφερα στο τέλος να πάρω τη νίκη. Πέρυσι ήμουν καλά, αλλά δε βρέθηκα σε καλή μέρα. Σήμερα δεν είχα δικαιολογία. Έδωσα μία δύσκολη μάχη και προσπάθησα να κάνω το καλύτερο. Δεν ήμουν άνετος. Μετά το 3ο μου άλμα άρχισα να έχω κράμπες γι' αυτό άργησα να κάνω το μεγάλο άλμα. Ήθελα να δοκιμάσω το πόδι μου. Ήταν δύσκολος αγώνας. Βρέθηκα σε μία δύσκολη κατάσταση, την οποία κατάφερα να τη διαχειριστώ. Ο στόχος ήταν να κάνω μεγάλο άλμα στο ξεκίνημα για να κόψω τη φόρα των υπολοίπων και μετά να συνεχίσω έτσι. Στο 8.52μ. άφησα τα πόδια μου στην άμμο. Θύμωσα γιατί ήταν άλμα για πολύ παραπάνω. Είμαι ευχαριστημένος που κέρδισαν αλλά μπορούσα να κάνω και ένα ρεκόρ. Άφησα τα πόδια μου στην άμμο και δεν ξέρω γιατί. Θα το θυμάμαι πάντα αυτό το λάθος. Ήθελα κάτι καλύτερο γιατί ήμουν σε καλή κατάσταση. Η κερκίδα ήταν φανταστική και τους ευχαριστώ γιατί με βοήθησαν. Μου έδωσε δύναμη ο κόσμος . Τα πόδια μου ήταν χάλια. Ρίσκαρα και βγήκε. Τώρα πρέπει να υπερασπίζομαι τους τίτλους μου. Στην πραγματικότητα πρέπει να χαλαρώσω. Όχι ότι δε με νοιάζει, αλλά ο κύριος στόχος μου θα είναι οι Ολυμπιακοί αγώνες. Πάντα θα προσπαθώ για το καλύτερο”.