Με σπουδαίες συμμετοχές θα πραγματοποιηθεί το Sfakia Sky Marathon & Vertical Run

 Runbeat Team   9:38 02-10-2021  

Με σπουδαίες συμμετοχές θα πραγματοποιηθεί το Sfakia Sky Marathon & Vertical Run


Παρουσία του σπουδαίου δρομέα ορεινών αγώνων, Δημήτρη Σελέτη θα πραγματοποιηθεί οι δύσκολοι και απαιτητικοί αγώνες Sfakia Sky Marathon & Vertical Run που είναι προγραμματισμένοι για το διήμερο 30-31 Οκτωβρίου στην ευρύτερη περιοχή των Σφακίων.

Ο ρέκορντμαν των πιο αναγνωρισμένων ορεινών αγώνων της Ελλάδας αποδέχτηκε την πρόσκληση του σωματείου «Άρκαλος» που έχει και την ευθύνη της διοργάνωσης κι έτσι θα παραβρεθεί στον 1ο βουνίσιο Μαραθώνιο στα Σφακιά.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν μονοπάτια με απίστευτη ομορφιά, αλλά και δυσκολία καθώς το έδαφος είναι τραχύ και το υψόμετρο μεγάλο.

Το διήμερο 30-31 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν ουσιαστικά δύο αγώνες. Ο αγώνας Sfakia Sky Marathon (43Km, +3000m) και οαγώνας Sfakia Vertical Run(4,5Km, +690m). Το Vertical θα πραγματοποιηθεί για 3η φορά, αλλά ο κυρίως αγώνας φέτος “ανέβηκε” στα 43 χιλιόμετρα. Έτσι θα δοθεί η ευκαιρία στους μετέχοντες να τρέξουν αγναντεύοντας περισσότερα τοπία και ομορφιές της Κρήτης.

Οι διοργανωτές πρόσθεσαν φέτος την είσοδο στην «καρδιά» του βουνού στο πιο απομονωμένο οροπέδιο του νησιού στην τοποθεσία Κατσιβέλι στα 2.000 μέτρα στα μιτάτα του οποίου οι κτηνοτρόφοι τυροκομούσαν πριν λίγα χρόνια. Επίσης πρόσθεσαν πατροπαράδοτη-παραδοσιακή Κρητική κατηφόρα για να τερματίζει ο αγώνας στο χωριό Ανώπολη.

Θέλοντας να δώσουν κίνητρο και σε αθλητές που δεν κυνηγούν τη νίκη έβαλαν μία έξτρα πρόκληση. Έτσι θα βραβευτεί ο πρώτος άνδρας και η πρώτη γυναίκα που θα φτάσουν στην κορυφή Πάχνες στα 2.453 μέτρα αρκεί να τερματίσουν τον αγώνα.

Έχει δημιουργηθεί και η κατηγορία «Φέρε το τυρί»: Το 2ο challenge του αγώνα είναι αφιερωμένο σε όλους εκείνους τους ανώνυμους βοσκούς που έφτιαξαν και διατήρησαν τα μονοπάτια (τις στράτες) των Λευκών Ορέων και τον οποίον η ζωή και η επιβίωση ταυτίστηκε με το βουνό. Στο 26Km, λοιπόν, θα υπάρχει ένα κεφάλι παραδοσιακής γραβιέρας, βάρους τεσσάρων κιλών, η οποία θα έχει παρασκευαστεί και ωριμάσει στην καρδιά των Λευκών ορέων με τον πλέον παραδοσιακό τρόπο. Ο πρώτος αθλητής που θα επιλέξει να φέρει το κεφάλι του τυριού στον τερματισμό, το κερδίζει, μαζί με την αθλητική τσάντα μεταφοράς του (προσφορά γνωστής αθλητικής εταιρείας) και ανακηρύσσεται νικητής του challenge.

Παράλληλα θα μοιραστούν κι άλλα δωράκια, όπως γυαλιά ηλίου κτλ.