Με νέους όρους θα διεξαχθεί ο Διεθνής Μαραθώνιος Θεσσαλονίκης - Στον δήμο το 20% των εσόδων της διοργάνωσης

 Runbeat Team   18:26 10-04-2024  

Με νέους όρους θα διεξαχθεί ο Διεθνής Μαραθώνιος Θεσσαλονίκης - Στον δήμο το 20% των εσόδων της διοργάνωσης


Ο Δήμος Θεσσαλονίκης θέτει νέους όρους για την διεξαγωγή του 18ου Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος» που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Απριλίου. Πιο συγκεκριμένα, λίγες ημέρες μετά την αντίδραση του δημάρχου Στέλιου Αγγελούδη, για τον τρόπο που διεξάγονταν τα δρομικά δρώμενα στην πόλη, αλλά και το τέλος του Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου, έγινε γνωστό ότι το 20% των κερδών της διοργάνωσης θα πηγαίνει στον Δήμο.

 

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και το αθλητικό σωματείο «Τρίτων» που διοργανώνει τον Μαραθώνιο, θα υπογράψουν συμφωνητικό που θα περιλαμβάνει τους νέους όρους. Όπως προέκυψε από τις επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές, ο δήμος θα παραχωρήσει τους χώρους διεξαγωγής του μαραθωνίου και των παράλληλων εκδηλώσεων, υλικοτεχνική υποστήριξη με παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, τραπεζοκαθισμάτων, κιγκλιδωμάτων, κώνων, βάθρων απονομών, τεντών, κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης, στήσιμο εξεδρών.

Με νέους όρους θα διεξαχθεί ο Διεθνής Μαραθώνιος Θεσσαλονίκης - Στον δήμο το 20% των εσόδων της διοργάνωσης runbeat.gr

Από την πλευρά του το σωματείο θα αναλάβει την υποχρέωση καθαρισμού των χώρων που θα χρησιμοποιηθούν για την διοργάνωση και επιπλέον θα αποδώσει ποσοστό 20% επί των ακαθαρίστων εσόδων, ήτοι εσόδων από συνδρομές και χορηγίες, που θα προέλθουν από τη διοργάνωση του 18ου Διεθνούς Μαραθωνίου «Μ. Αλέξανδρος», ως αποζημίωση για την παραχώρηση των ως χώρων και εξοπλισμού. Το ποσό θα καταβληθεί εντός τριμήνου και θα διατεθεί από τον δήμο για την ενίσχυση των τοπικών αθλητικών σωματείων.

Η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές αναμένεται να εγκριθεί την Δευτέρα 15 Απριλίου, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου.