Μαραθώνιος Τόκιο: Ο μόνος παγκόσμιος Μαραθώνιος που ακυρώνεται

 Runbeat Team   12:09 18-09-2021  

Μαραθώνιος Τόκιο: Ο μόνος παγκόσμιος Μαραθώνιος που ακυρώνεται


Για τον Μάρτιο του 2022 μετατέθηκε ο Μαραθώνιος στο Τόκιο, ο οποίος ήταν προγραμματισμένος για τον προσεχή Οκτώβριο, λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης που επικρατεί στην Ιαπωνία.

Η Ιαπωνία έχει δει τον αριθμό των λοιμώξεων να μειώνεται μετά από μια αύξηση ρεκόρ τον περασμένο μήνα, γεγονός που ώθησε την κυβέρνηση να επεκτείνει τους περιορισμούς για τους ιούς, παρότι το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμών αυξάνεται.

 

«Ακόμα κι αν έχει καταργηθεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, είναι δύσκολο να καθοριστεί εάν μπορούμε να πραγματοποιήσουμε ένα ασφαλές γεγονός με τις τρέχουσες συνθήκες των υπηρεσιών υγείας. Τα ταξίδια και πολλοί άλλοι περιορισμοί αναμένεται να συνεχιστούν», ανέφεραν οι διοργανωτές.

Ο αγώνας, που αρχικά θα διεξαγόταν νωρίτερα φέτος τον Μάρτιο με περίπου 38.000 δρομείς, συμπεριλαμβανομένων των κορυφαίων αθλητών που συμμετείχαν, είχε ήδη αναβληθεί για τον Οκτώβριο.

Ο Μαραθώνιος του Τόκιο είναι ο μόνος Παγκόσμιος Μαραθώνιος που δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος. Ο Μαραθώνιος του Λονδίνου και ο Μαραθώνιος της Βοστώνης, που διεξάγονται κανονικά τον Απρίλιο, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 3 Οκτωβρίου και τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου, αντίστοιχα. Οι Μαραθώνιοι του Βερολίνου, του Σικάγο και της Νέας Υόρκης θα πραγματοποιηθούν στις κανονικά προγραμματισμένες ημερομηνίες τους.