Malaika Mihambo: Ολυμπιονίκης, Παγκοσμιονίκης και… πιανίστρια!

 Runbeat Team   17:58 27-07-2022  

Malaika Mihambo: Ολυμπιονίκης, Παγκοσμιονίκης και… πιανίστρια!


Η Malaika Mihambo είναι μία από τους αθλητές όπου κατάφεραν να κατακτήσουν το χρυσό μετάλλιο τόσο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, όσο και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου του Όρεγκον. Η Γερμανίδα που είναι και πρωταθλήτρια Ευρώπης στο μήκος, πέρα από τις σκληρές προπονήσεις και την δουλειά στο στάδιο, έχει μία άλλη, διαφορετική… αγάπη.

 

Όπως πολλοί αθλητές, έτσι και η Mihambo έχει διάφορες μεθόδους χαλάρωσης και αποθεραπείας μετά από έναν αγώνα ή μία δύσκολη διοργάνωση. Ένα μεγάλο πάθος της έξω από το στάδιο είναι η κλασική μουσική. Σε συνέντευξή της στο Γερμανικό περιοδικό «Concerti», η Mihambo αποκάλυψε ότι δεν ανακάλυψε την κλασική μουσική έως το 2016. Ξεκίνησε να παίζει πιάνο σε ηλικία 22 ετών και άρχισε να βλέπει βελτίωση με την πάροδο του χρόνου.

«Οι μουσικοί και οι αθλητές έχουν πολλά κοινά. Πρέπει να έχουν επιμέλεια, πειθαρχία και πάθος με σκοπό να έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα» είπε η Mihambo. Η Γερμανίδα αθλήτρια του μήκους έχει μοιραστεί την αγάπη της για το πιάνο αρκετές φορές στα social media, δείχνοντας τις ικανότητές της στο πιάνο.