Μ. Τεντόγλου: «Το ρεκόρ αγώνων είναι ο στόχος μου για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα»

 Runbeat Team   14:50 14-08-2022  

Μ. Τεντόγλου: «Το ρεκόρ αγώνων είναι ο στόχος μου για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα»


*Αποστολή Runbeat στο Μόναχο

Για τον στόχο του στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου μίλησε ο Μίλτος Τεντόγλου, τονίζοντας ότι θέλει το χρυσό μετάλλιο σε συνδυασμό με το ρεκόρ αγώνων. Τέσσερα χρόνια μετά το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό του Βερολίνου, ο Τεντόγλου είναι πιο δυνατός, πιο γεμάτος σε εμπειρία και γνώμη και έτοιμος να υπερασπιστεί εκείνο το μετάλλιο. Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι προέρχεται από εξαιρετικές διακρίσεις τα προηγούμενα χρόνια και είναι αγωνιστικά έτοιμος να παραμείνει στην κορυφή του αγωνίσματος.

 

Ο Έλληνας αθλητής αγωνίζεται στον προκριματικό του μήκους, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου, το απόγευμα της Δευτέρας (15/8 13.10 Ελλάδος) και διεκδικεί την πρόκριση στον τελικό της Τρίτης.

Ο αθλητής θα λάβει μέρος στο α΄ προκριματικό γκρουπ και το όριο πρόκρισης έχει οριστεί στα 8,05 μ. επίδοση στις δυνατότητές του. Ο Τεντόγλου αγωνίζεται κατά σειρά τέταρτος σε ένα γκρουπ όπου ξεχωρίζει ακόμη ο Κάθερες με 8,15 μ. φετινό ρεκόρ και ο Γιούσκα με 8,11 μέτρα.

«Το ρεκόρ αγώνων είναι ο στόχος μου για τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Παράλληλα θέλω να υπερασπιστώ το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησα το 2018 στο Βερολίνο. Ο αγώνας θεωρώ πως θα έχει ενδιαφέρον. Επειδή ξέρω τους άλτες και τους έχω δει, θα είναι αρκετά ανταγωνιστικοί. Ο Μόντλερ φαίνεται να μην είναι καλά, αλλά νομίζω είναι. Επίσης πιστεύω σε άλλα δύο άτομα τον Γιούσκα και Κάθερες. Θεωρώ πως ένας από τους δύο θα κάνει την έκπληξη και θα πάει για το βάθρο», είπε ο Τεντόγλου στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ σχολιάζοντας τον αγώνα του Μονάχου.

 

Ο αθλητής αναφέρθηκε και στη χρονιά που έχει προηγηθεί. «Ο κλειστός ήταν άψογος για εμένα. Στον ανοιχτό ήμουν άτυχος δεν πήγε όπως θα ήθελα. Ίσως κάποιες φορές χάνω το κίνητρο μου. Σε αυτό παίζει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο για εμένα συναγωνισμός σε κάθε αγώνα. Πριν το Μονακό είχα πολύ όρεξη, παρότι πριν δύο ημέρες είχα πάλι αγώνα και ενώ ακολουθούσε το Ευρωπαϊκό περίμενα με ανυπομονησία να αγωνιστώ και να κυνηγήσω κάτι καλό», κατέληξε.