Μ. Τεντόγλου: «Είμαι έτοιμος για το Πανελλήνιο ρεκόρ, είμαι πολύ σίγουρος»

 Runbeat Team   14:38 21-04-2022  

Μ. Τεντόγλου: «Είμαι έτοιμος για το Πανελλήνιο ρεκόρ, είμαι πολύ σίγουρος»


Ο Μίλτος Τεντόγλου βρίσκεται το τελευταίο διάστημα στην Καλαμάτα, εκεί όπου μαζί με όλο το γκρουπ του Γιώργου Πομάσκι, πραγματοποιεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του πριν την καλοκαιρινή σεζόν.

Μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις» από το Δημοτικό Γήπεδο Καλαμάτας, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του κλειστού στίβου και χρυσός Ολυμπιονίκης στο Τόκιο αναφέρθηκε στις προπονήσεις του, αλλά και στο Πανελλήνιο ρεκόρ που θα κυνηγήσει, τονίζοντας πως είναι σίγουρος για τον εαυτό του.

 

Όσα είπε ο Μίλτος Τεντόγλου:

Για το αν αποτελεί γούρι η προετοιμασία να γίνεται στη Καλαμάτα:

«Δεν θα έλεγα ότι είναι γούρικη η Καλαμάτα, γιατί δεν υπάρχει τύχη σε αυτό που κάνουμε. Απλά είναι το μέρος πολύ καλό και το κλίμα είναι πολύ ωραίο, όπως και οι συνθήκες. Γι’ αυτό πιστεύω ότι βγήκε ωραία η προετοιμασία πέρυσι, όπως και φέτος».

Για το αν ήταν σημαντικό για τον ίδιο να προπονείται με σπουδαίους αθλητές στο παρελθόν:

«Είναι πολύ σημαντικό. Από το 2015 όταν είχα ξεκινήσει και ήμουν σε μικρή ηλικία, γινόταν καμπ στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης και μαζευόμασταν, όπως και εδώ η εθνική αλμάτων και ήτα πολύ ωραία. Εγώ έβλεπα αθλητές όπως τον Μάστορα, την Παπαχρήστου και άλλους που ήταν εκεί και έπαιρνα ερεθίσματα. Είναι ωραίο για τα νέα παιδιά».





Για το αν είναι έτοιμος να κάνει ρεκόρ στα Παπαφλέσσεια:

«Είμαι έτοιμος για το ρεκόρ. Βέβαια, δεν ξέρω αν θα βγει εδώ. Είμαι πολύ σίγουρος. Πιστεύω όμως ότι θα το κάνω. Αν δε το κάνω εδώ, θα είμαι πολύ κοντά τουλάχιστον».

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Πομάσκι μίλησε για τους λόγους που επιλέγεται η Καλαμάτα για την βασική προετοιμασία κάθε χρόνο:

«Επιλέγουμε την Καλαμάτα πρώτα απ’ όλα για τους ανθρώπους. Εδώ έχουμε πάρα πολλούς φίλους που μας βοηθούν σε ό,τι ζητήσαμε, κάνοντας τη δουλειά μας πιο εύκολη. Επίσης, είναι πολύ καλό το κλίμα, το φαγητό, το λάδι και η ελιά. Το λατρέψαμε αυτό και φεύγουμε πάντα με ένα μπιτόνι λάδι και ελιές από εδώ. Όλο αυτό το σύνολο μας κάνει να ερχόμαστε κάθε χρονιά και να κάνουμε την βασική μας προετοιμασία εδώ».