Λάμψη δρομικών αστέρων στους επτά Μαραθωνίους που έρχονται το επόμενο δίμηνο

 Runbeat Team   12:05 01-09-2021  

Λάμψη δρομικών αστέρων στους επτά Μαραθωνίους που έρχονται το επόμενο δίμηνο


Οι μεγάλες δρομικές διοργανώσεις έχουν επιστρέψει σε όλο τον κόσμο με τους επόμενους επτά μαραθωνίους το επόμενο δίμηνο να κεντρίζουν το ενδιαφέρον της δρομικής κοινότητας ανά τον κόσμο.

Η αρχή γίνεται στον Μαραθώνιο του Βερολίνου, εκεί όπου θα τρέξει ο Kenenisa Bekele στις 26 Σεπτεμβρίου, ενώ στη συνέχεια το "ραντεβού" δίνεται στο Λονδίνο στις 3 Οκτωβρίου, εκεί όπου οι Άγγλοι θα έχουν την τιμή να δουν από κοντά την κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ Brigit Kosgei και τον Αιθίοπα Shura Kitata, καθώς και πολλούς άλλους μεγάλους αστέρες.

 

Στις 10 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί ο Μαραθώνιος του Σικάγο, ενώ μία μέρα αργότερο ο θρυλικός Μαραθώνιος της Βοστώνης. Εκεί θα συμμετέχουν εννέα γυναίκες που έχουν τρέξει κάτω από τις 2 ώρες και 22 λεπτά, συμπεριλαμβανομένης και της Yebrgual Melese από την Αιθιοπία, η οποία έχει ατομικό ρεκόρ 2:19:36. Θα έχει για παρέα τη συμπατριώτισσά της Mare Dibaba, την Παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2015 και χάλκινη Ολυμπιονίκη το 2016. Επίσης παρούσα θα είναι η αθλήτρια από την Αιθιοπία, η Workenesh Edesa, η οποία έχει τρέξει σε 2:20:24 τα 42χλμ.

Επίσης επιστρέφουν στη Βοστώνη πέντε από τις επτά αθλήτριες που τερμάτισαν πρώτες το 2019. Η δύο φορές Παγκόσμια πρωταθλήτρια από την Κένυα, Edna Kiplagat, οι Αμερικανίδες Jordan Hasay και Des Lingen και οι Κενυάτισσες Caroline Rotich και Mary Ngugi.

Στους άνδρες ξεχωρίζει η τριπλέτα των Κενυατών Wilson Chebet, Felix Kandie και Paul Lonyangata, οι οποίοι αναμένεται να διεκδικήσουν την 1η θέση έχοντας την εμπειρία από προηγούμενες συμμετοχές τους στη Βοστώνη, ενώ ξεχωριστή μνεία μπορεί να γίνει στον Geoffrey Kirui, τον νικητή του αγώνα το 2017.

 

Θα έχουν να αναμετρηθούν με τον Αιθίοπα Lemi Berhanu που έχει τρέξει κάτω από τα 2:06 την απόσταση και έχει νικήσει στο συγκεκριμένο αγώνα το 2015, επίσης τους Dejene Debela και Asefa Mengstu που ήταν δεύτερος και τρίτος αντίστοιχα στο Μαραθώνιο της Βοστώνης το 2019.

Στις 17 Οκτωβρίου, έρχονται οι Μαραθώνιοι του Παρισιού και του Άμστερνταμ, ενώ ο Μαραθώνιος της Νέας Υόρκης κεντρίζει το ενδιαφέρον λόγω και της συμμετοχής του Kenenisa Bekele, ο οποίος μέσα σε 40 ημέρες θα τρέξει σε δύο αγώνες.