Κυνηγήστε τα όνειρα σας: Στα 41 χρόνια της έτρεξε τον πρώτο της Μαραθώνιο με 3:44 και στα 50 έκανε 2:39 στο Βερολίνο και 1:15 στον Ημιμαραθώνιο!

 Runbeat Team   15:50 20-10-2021  

Κυνηγήστε τα όνειρα σας: Στα 41 χρόνια της έτρεξε τον πρώτο της Μαραθώνιο με 3:44 και στα 50 έκανε 2:39 στο Βερολίνο και 1:15 στον Ημιμαραθώνιο!


Μία ακόμα απόδειξη ότι ποτέ δεν είναι αργά για να ξεκινήσουμε το τρέξιμο και γενικά τον αθλητισμό, είναι η Γερμανίδα Sandra Morchner. Η 50χρονη σήμερα δρομέας, έτρεξε για πρώτη φορά σε μαραθώνιο το 2012 σε ηλικία 41 ετών, ολοκληρώνοντας την προσπάθειά της σε 3 ώρες και 44 λεπτά.

Τα χρόνια πέρασαν, όμως εκείνη συνέχισε να προπονείται και να λαμβάνει μέρος σε αγώνες, όχι μόνο μαραθωνίους, αλλά και σε άλλες αποστάσεις. Η Morchner ουσιαστικά πάντα ήταν «αθλητική», όμως δεν είχε ασχοληθεί πολύ σοβαρά με τα δρομικά αθλήματα και τον στίβο. Όταν έφτασε κοντά στα 40 συμμετείχε σε έναν αγώνα σκυταλοδρομίας και αυτό ήταν το έναυσμα για να ξεκινήσει και να φτάσει εδώ που είναι σήμερα.

 

Η Sandra Morchner έτρεξε στον μαραθώνιο του Βερολίνου στα τέλη Σεπτεμβρίου, σημειώνοντας μία ακόμα εξαιρετική επίδοση με χρόνο 2:39:36 και τερματίζοντας δεύτερη από όλες τις Γερμανίδες που αγωνίστηκαν, αλλά και 19η στη γενική κατάταξη των γυναικών, με νέο ατομικό ρεκόρ.

Εκτός αυτού, η 50χρονη δρομέας έκανε και 1:15:13 στον ημιμαραθώνιο της Γερμανίας την περασμένη Κυριακή (17/10), δείχνοντας ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση και πως έχει ακόμα πολλά να καταφέρει.

Σε συνέντευξή της μετά τον μαραθώνιο του Βερολίνου, η Γερμανίδα μεταξύ άλλων τόνισε πως: «Ο αθλητισμός ήταν πάντα κομμάτι της ζωής μου. Περνούσα πολύ χρόνο κάνοντας μπαλέτο ή στο γυμναστήριο όσο ήμουν πιο μικρή, όμως στη συνέχεια ανακάλυψα τα οφέλη του τρεξίματος. Πάντα υπάρχουν καλές και κακές μέρες στον αθλητισμό, απλά πρέπει να μπορείς να τις αντιμετωπίσεις».