Κώστας Ζήκος: Θέλει να είναι «παρών» στις μεγάλες διοργανώσεις του 2022

 Runbeat Team   13:27 24-11-2021  

Κώστας Ζήκος: Θέλει να είναι «παρών» στις μεγάλες διοργανώσεις του 2022


Με υψηλούς στόχους έχει ξεκινήσει την προετοιμασία του για τη νέα αγωνιστική σεζόν ο Κώστας Ζήκος, ο οποίος θέλει να είναι «παρών» στις σημαντικές διοργανώσεις του 2022.

Ο έμπειρος σπρίντερ θα επιδιώξει να συμμετάσχει στις μεγάλες διοργανώσεις του κλειστού στίβου στα 60μ., όπου πλέον παρουσιάζει ένα σταθερό πρόσωπο με χρόνους κάτω από το 6.65. Για τον ίδιο η μεγαλύτερη πρόκληση είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου.

 

Όπως δήλωσε ο ίδιος στο επίσημο σάιτ του ΣΕΓΑΣ, «Το όριο (6.63) για το Παγκόσμιο κλειστού είναι μια επίδοση στα μέτρα μου και πιστεύω πως δε θα έχω πρόβλημα να το πετύχω. Η προετοιμασία μέχρι τώρα έχει πάει καλά, παρά το γεγονός ότι δεν έχουμε ελαστικό τάπητα στον ανοιχτό στίβο, αφού έχουν ξεκινήσει την αντικατάσταση του και δεν την έχουν ολοκληρώσει. Οι περισσότερες προπονήσεις μας γίνονται στον κλειστό χώρο που διαθέτουμε, αλλά και στα στάδια σε Καρδίτσα και Καλαμπάκα», είπε ο 24χρονος αθλητής και συμπλήρωσε: «Τις επόμενες ημέρες θα έρθουμε στην Αθήνα όπου θα μείνουμε έως 6 Δεκεμβρίου και θα έρθουμε και πάλι από τις 5 έως τις 16 Ιανουαρίου. Θα συμμετάσχω στους αγώνες που θα γίνουν στο ΣΕΦ, ενώ παρότι θέλω να τρέξω και σε μίτινγκ στο εξωτερικό, δεν ξέρω αν θα το επιτρέψουν οι συνθήκες της πανδημίας».

Ο Κώστας Ζήκος θέλει να βρεθεί και στο Ευρωπαϊκό και θα το παλέψει με βάση τους χρόνους του. «Σίγουρα στο μυαλό μου υπάρχει και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, στο οποίο θα διεκδικήσω την πρόκριση μέσω του συστήματος ράνκινγκ, αφού το όριο (10.16) είναι αρκετά δύσκολο», τονίζει.

Τη φετινή χρονιά η European Athletics θα κινηθεί στη λογικά της World Athletics με υψηλά όρια και δυνατότητα πρόκρισης στη διοργάνωση μέσα από το σύστημα ράνκινγκ.