Κρέμασε τα αθλητικά παπούτσια του ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στα 800μ. Pierre-Ambroise Bosse

 Runbeat Team   11:57 27-12-2023  

Κρέμασε τα αθλητικά παπούτσια του ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στα 800μ. Pierre-Ambroise Bosse


Την απόφαση να βάλει τέλος στην αθλητική του καριέρα πήρε ο Γάλλος πρωταθλητής των 800μ. Pierre-Ambroise Bosse. Ο 31χρονος πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής έκανε γνωστή την απόφασή του χθες Τρίτη 26/12 δίνοντας ουσιαστικά τέλος στο σενάριο να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ο  Pierre-Ambroise Bosse ταλαιπωρήθηκε από συνεχόμενους τραυματισμούς το τελευταίο διάστημα, ενώ χειρουργήθηκε στο μηρό πέρυσι. Την απόφασή του την έκανε γνωστή σε δηλώσεις του στη γαλλική αθλητική εφημερίδα L'Equipe τονίζοντας: «Προσπάθησα επιστρέψω τους τελευταίους μήνες, αλλά όποτε χρειάστηκε να ανεβάσω ρυθμό οδήγησε σε αφόρητο πόνο. Μετά τη χειρουργική επέμβαση στο μηρό ήμουν αισιόδοξος ότι επιστρέψω στη δράση, όμως ο πόνος μου έκοψε τα φτερά».

 

Όπως κατέληξε, «ο αθλητισμός απλά δεν είναι πια ευχάριστος. Το πρόβλημα στον τένοντα διατηρείται και με το χρόνο να μετρά αντίστροφα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες συνειδητοποιώ ότι δεν προλαβαίνω να είμαι έτοιμος».

Ο Bosse  βρέθηκε πολύ κοντά στο ολυμπιακό βάθρο το 2016 στο Ρίο, όμως τελικά κατέκτησε την τέταρτη θέση στα 800μ., ενώ το 2021 δεν προκρίθηκε στον τελικό. Το 2017 είχε στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής, είχε κατακτήσει δύο χάλκινα μετάλλια στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το 2012 και το 2018,  όμως έκτοτε οι τραυματισμοί δεν του επέτρεψαν να έχει άλλες επιτυχίες.  

Για τον ίδιο αποτέλεσε μεγάλο πλήγμα το γεγονός ότι δε θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες της χώρας του. Όπως εξομολογήθηκε στην L’Equipe, «υπήρχαν μέρες που πέρασα κολλημένος στο κρεβάτι μου, απομονώνοντας τον εαυτό μου από τον κόσμο. Το να βλέπω τους αγαπημένους μου ήταν δύσκολο γιατί δεν ήθελα να τους επιβαρύνω με τον πόνο μου. Το όνειρο της μητέρας μου ήταν να αγωνιστώ στο Παρίσι. Το να αποδεχτώ το τέλος της καριέρας μου είναι ακόμα απίστευτα δύσκολο».