Kipchoge: «Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε χωρίς την τεχνολογία»

 Runbeat Team   17:40 27-08-2021  

Kipchoge: «Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε χωρίς την τεχνολογία»


Για τη σημασία της τεχνολογίας στον αθλητισμό και συγκεκριμένα στο τρέξιμο μίλησε ο Eliud Kipchoge, σε πρόσφατη συνέντευξη του στο Reuters. Ο έμπειρος δρομέας «χρωστάει» σε έναν βαθμό την καλή του απόδοση σε πολλούς αγώνες στην τεχνολογία και στις εταιρίες που τον «ντύνουν», αλλά και στο Libre Sense, που έχουμε δει παλαιότερα.

 

Στη συνέντευξή του ο Κενυάτης είπε ότι «εάν δεν “αγκαλιάσουμε” την τεχνολογία δεν θα προχωρήσουμε, ξέρω ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες, αλλά η τεχνολογία θα έπρεπε να λαμβάνει μεγαλύτερη προσοχή» θέλοντας να δείξει με τον τρόπο του ότι η τεχνολογία πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει στον αθλητισμό για να βοηθάει τους αθλητές.

«Αφήστε όλους τους αθλητές να χρησιμοποιήσουν κορυφαία τεχνολογία, τις καλύτερες καινοτομίες. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να βελτιώσετε τις επιδόσεις των αθλητών» τόνισε στη συνέχεια. Αξίζει να αναφερθεί πως ο Kipchoge χρησιμοποίησε σε μεγάλο βαθμό τη βοήθεια της τεχνολογίας στον αγώνα της Βιέννης, που κατάφερε να κάνει το μυθικό 1:59.40 και να σπάσει το φράγμα των 2 ωρών σε μαραθώνιο.