Kiptum – Prefontaine: Δύο από τα μεγαλύτερα «what ifs» στην ιστορία του τρεξίματος «έφυγαν» με τον ίδιο τρόπο στα 24 τους!

 Πάνος Κατσαρός   18:07 12-02-2024  

Kiptum – Prefontaine: Δύο από τα μεγαλύτερα «what ifs» στην ιστορία του τρεξίματος «έφυγαν» με τον ίδιο τρόπο στα 24 τους!


Η είδηση του θανάτου του Kelvin Kiptum σε τροχαίο ατύχημα στην Κένυα έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, σοκάροντας την δρομική και όχι μόνο κοινότητα. Ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στον μαραθώνιο έχασε την ζωή του με τραγικό τρόπο και δεν πρόλαβε να δείξει μέχρι που μπορεί να φτάσει, έχοντας δεδομένα, και αποδεδειγμένα, πολλές προοπτικές.

 

Σίγουρα το γεγονός ότι ο Κενυάτης έφυγε από την ζωή στα 24 του, τον κατατάσσει αυτόματα στην κατηγορία των «what ifs», δηλαδή αποτελεί μία περίπτωση αθλητή που δεν θα μάθουμε ποτέ το που θα μπορούσε να φτάσει. Το γεγονός αυτό μας μεταφέρει πίσω 49 χρόνια, όταν ένας άλλος κορυφαίος δρομέας, ο Steve Prefontaine, έχασε την ζωή του με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Kelvin Kiptum – Steve Prefontaine: Δύο από τα μεγαλύτερα «what ifs» στην ιστορία του τρεξίματος έφυγαν από την ζωή με τον ίδιο τρόπο στα 24 τους! runbeat.gr

Το αυτοκίνητο του Prefontaine μετά το ατύχημα

Ο -τότε- κορυφαίος δρομέας των ΗΠΑ, και εκ των κορυφαίων του κόσμου, έχασε την ζωή του σε τροχαίο σε ηλικία 24 ετών σε τροχαίο που έγινε στο Γιουτζίν, λίγες ώρες μετά από τη νίκη του σε αγώνα 5.000 μέτρων στο Hayward Field. Ο Prefontaine είχε στην κατοχή του όλα τα ρεκόρ ανοικτού στίβου των ΗΠΑ πάνω από τα 2.000 μέτρα, είχε τερματίσει στην τέταρτη θέση στα 5.000 μέτρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου το 1972 και είχε πολλές δυνατότητες, οι οποίες όμως δεν θα μάθουμε ποτέ που θα μπορούσαν να τον φτάσουν.