K. Σταμούλης: «Στόχος μου να είμαι κοντά στην τριάδα της φετινής διοργάνωσης»

 Runbeat Team   15:02 11-11-2023  

K. Σταμούλης: «Στόχος μου να είμαι κοντά στην τριάδα της φετινής διοργάνωσης»


Ο Κώστας Σταμούλης είναι από τα νέα πρόσωπα στο αγώνισμα του μαραθωνίου. Η μετάβαση του από τις μικρότερες αποστάσεις έγινε το 2021 όπου έτρεξε στον ημιμαραθώνιο, ενώ πέρυσι ήταν δεύτερος στον Μαραθώνιο της Αθήνας με 2.25.37. Ο αθλητής του Μπάμπη Ποσονίδη ένα χρόνο από την πρώτη του εμφάνιση στην απόσταση δείχνει έτοιμος να διεκδικήσει ακόμη και την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

 

Ο 26χρονος αθλητής έχει το πλεονέκτημα της ταχύτητας, την οποία θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί στα τελευταία χιλιόμετρα, ενώ θα μπει στον αγώνα έχοντας ολοκληρώσει δίχως προβλήματα την προετοιμασία του. “Η προετοιμασία πήγε αρκετά καλά θα προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατό. Θέλω να ευχαριστηθώ τον αγώνα, να κρατήσω δυνάμεις και να μπω δυνατά στα τελευταία χιλιόμετρα”, είπε αρχικά ο αθλητής από το Αγρίνιο και συμπλήρωσε: “Θεωρώ πως το δυσκολότερο κομμάτι της διαδρομής είναι μέχρι το 20χλμ. , όπου έχει και πολλές ανηφόρες. Θέλω από εκεί το κομμάτι να περάσω συντηρητικά και μετά να μπω με δυνάμεις. Ο στόχος μου για τη φετινή διοργάνωση είναι να είμαι στην τριάδα, εννοείται πως θα διεκδικήσω και το χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα”.

Ο φετινός επετειακός αγώνας ξεχωρίζει γιατί είναι ο πρώτος στον οποίο επέστρεψαν οι ελίτ αθλητές. Η παρουσία τους θα αλλάξει τις ισορροπίες στον αγώνα και θα αποτελέσει κίνητρο για τους Έλληνες πρωταθλητές.

 

“Η παρουσία των ξένων θα μας δώσει ώθηση και θα μας βοηθήσει. Δε θα τρέχουμε μόνοι μας”, είπε. Ο Σταμούλης αναφέρθηκε και στους στόχους της επόμενης χρονιάς. “Η πρόκριση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι ένας δύσκολος στόχος. Αυτό που έχω ως βασικό στόχο το καλοκαίρι είναι να βελτιώσω τις επιδόσεις μου στα 5 και 10 χλμ., προκειμένου έπειτα να γίνω ακόμη πιο δυνατός στο βασικό μου αγώνισμα τον μαραθώνιο” το αγώνισμα μου είναι ξεκάθαρα ο μαραθώνιο”.

Ο Σταμούλης έχει ατομικό ρεκόρ στα 10.000 μ. 29.23.13, ενώ το ατομικό του στον μαραθώνιο είναι 2.25.37 από πέρυσι.