ΗΠΑ: Ο 17χρονος σπρίντερ που συγκρίνεται με τον Bolt!

 Runbeat Team   18:22 12-08-2021  

ΗΠΑ: Ο 17χρονος σπρίντερ που συγκρίνεται με τον Bolt!


Ο Erriyon Knighton κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω του όλα τα βλέμματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και ξεκίνησαν πολύ γρήγορα οι… συγκρίσεις με τον θρυλικό Usain Bolt!

Στα 17 του, είναι ο νεαρότερος άνδρας αθλητής στίβου που λαμβάνει μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες με τις ΗΠΑ από το 1964. Πήρε την πρόκριση για τον τελικό των 200 μέτρων ανδρών και κατάφερε να τερματίσει στην 4η θέση, σε έναν αγώνα με πολύ πιο έτοιμους, έμπειρους και εξελιγμένους δρομείς.

 

Ο Knighton μάλιστα ήθελε να κατακτήσει και ένα μετάλλιο, κάτι το οποίο δεν κατάφερε αλλά έδειξε ότι έχει όλα τα φόντα για να το διεκδικήσει στο μέλλον. Δείχνοντας λίγο απογοητευμένος, ο νεαρός δρομέας τόνισε πως «Θα πρέπει να ξαναέρθουμε», αναφερόμενος στους τελικούς των Ολυμπιακών Αγώνων και τη διεκδίκηση ενός μεταλλίου.

Υπενθυμίζουμε ότι οι συγκρίσεις με τον Bolt ξεκίνησαν όταν έσπασε το ρεκόρ του στην κατηγορία κάτω των 18 με χρόνο κάτω από 20.13, ενώ έσπασε και το ρεκόρ της κατηγορίας Under 20 στα Ολυμπιακά Trials των ΗΠΑ, από όπου και προκρίθηκε στο Τόκιο. O Usain Bolt είχε τρέξει τα 200 μέτρα σε 19.93 πριν κλείσει τα 20, ενώ ο 17χρονος εκρηκτικός δρομέας τα έκανε σε 19.84, ενώ στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων έκανε 19.93.