Ημιμαραθώνιος Πάτρας 2024: «Θέλουμε να δώσουμε στην πόλη ένα event υψηλού επιπέδου»

 Runbeat Team   18:25 06-04-2024  

Ημιμαραθώνιος Πάτρας 2024: «Θέλουμε να δώσουμε στην πόλη ένα event υψηλού επιπέδου»


«Θέλουμε να δώσουμε στην πόλη ένα event υψηλού επιπέδου. Στόχος μας να γίνει πιο μαζικός, πιο ποιοτικός και πιο ελκυστικός τα επόμενα χρόνια». Στις φράσεις αυτές του εκδότη της «Π», Θεόδωρου Λουλούδη, περικλείεται αυτούσιο το μήνυμα που θέλει να στείλει σε όλους ο 2ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος Πάτρας, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Απριλίου στην πόλη, που αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά δρομικά event της χώρας. Αποτυπώνεται, επίσης, και το όραμα των διοργανωτών για μια διοργάνωση που θα αποφέρει οφέλη στην πόλη και στους πολίτες, με έντονο κοινωνικό αντίκτυπο.

 

Η επίσημη παρουσίαση του 2ου Διεθνούς Ημιμαραθωνίου Πάτρας έγινε μέσω της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν από κοινού το σωματείο Α.Ο. ΠΕΛΟΨ και η εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ σε αίθουσα του ξενοδοχείου My Way Hotel & Events.

Το «παρών» έδωσαν, ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης, Χαράλαμπος Μπονάνος, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Τάκης Πετρόπουλος, ο εκδότης της εφημερίδας «Πελοπόννησος» και υποψήφιος πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Θεόδωρος Λουλούδης, ο τεχνικός διευθυντής του αγώνα, Νίκος Πολιάς, o πρόεδρος του ΑΟ Πέλοψ, Γιώργος Καούρης, ο τεχνικός σύμβουλος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ. Β. Πελοποννήσου, Κώστας Μπούσιας και ο επικεφαλής του γραφείου Δημοσίων Σχέσεων και Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, Ιγνάτιος Τριανταφύλλου.

Μεταξύ άλλων τόνισαν τα εξής:

Χαράλαμπος Μπονάνος: «Είμαστε λίγα 24ωρα πριν τη μεγάλη γιορτή της πόλης. Έχουμε ανάγκη από τέτοιες διοργανώσεις. Πέρα από τον αναπτυξιακό χαρακτήρα, καλώ όλους τους συμπολίτες να μπουν στη λογική της κίνησης, να ξεκινήσουν το τρέξιμο και να απολαύσουν τα οφέλη της άσκησης. Για την προετοιμασία του αγώνα, υπήρξε ένας επαγγελματισμός που δεν έχω δει σε άλλες διοργανώσεις και πρέπει να το επισημάνω».

Τάκης Πετρόπουλος: «Θεωρούμε τη διοργάνωση υψηλού επιπέδου, όπως είναι αυτές που διοργανώνονται στην Πάτρα τα τελευταία χρόνια. Προκειμένου να ανέβει επίπεδο η πόλη μας, θα πρέπει να βελτιωθούν οι υποδομές. Η Πάτρα έχει παράδοση στο δρομικό κίνημα και τη συνεχίζει».

Γιώργος Καούρης: «Είμαστε χαρούμενοι που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά συμμετέχουμε στη διοργάνωση του αγώνα με σκοπό να προάγουμε τα οφέλη του αθλητισμού. Καλωσορίζουμε όλους τους αθλητές στην πόλη μας».

Θεόδωρος Λουλούδης: «Τα τελευταία χρόνια ο ρόλος του οργανισμού μας είναι ευρύτερος με δράσεις που έχουν γενικότερο αντίκτυπο στην πόλη και την περιοχή. Κάνουμε και φέτος το συνέδριο περιφερειακής ανάπτυξης και πριν από έναν χρόνο ξεκινήσαμε τον Ημιμαραθώνιο. Σχεδιάσαμε πέρυσι έναν αγώνα με χαρακτηριστικά που θα πάρει χρόνο να ολοκληρωθούν. Να είναι διεθνής, να είναι μαζικός, να είναι ελκυστικός και να γίνονται ρεκόρ. Είναι δύσκολο να συνδυαστούν όλα. Θέλουμε να δώσουμε στην πόλη ένα event υψηλού επιπέδου. Αυτό που με κάνει χαρούμενο είναι ότι κάνουμε βήματα σε όλα τα επίπεδα. Προσπαθούμε να κάνουμε έναν ποιοτικό αγώνα και να είναι πραγματικά μαζικός και πραγματικά διεθνής τα επόμενα χρόνια.

 

Νίκος Πολιάς: «Οι στόχοι που είχαμε θέσει αναφορικά με το αριθμητικό κομμάτι και αυτό της επικοινωνίας, επιτεύχθηκαν. Οι αθλητές που συμμετείχαν πέρυσι ήταν οι καλύτεροι πρεσβευτές του αγώνα και φέτος θα μεταφέρουν ακόμα περισσότεροι το μήνυμα. Φέτος θα υπάρχει ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση από το κανάλι μας στο youtube, οι δρομείς θα ενημερώνονται με SMS για τον χρόνο τους όταν τερματίζουν, ενώ θα έχουμε και άλλες εκπλήξεις. Είμαστε έτοιμοι για έναν ακόμα επιτυχημένο αγώνα».

Κώστας Μπούσιας: «Συγχαρητήρια στον Πέλοπα και στην εφημερίδα Πελοπόννησος. Η ΕΑΣ υποστηρίζει κάθε προσπάθεια μέλους και είμαστε δίπλα στους διοργανωτές σε ό,τι χρειαστούν».

Ιγνάτιος Τριανταφύλλου: «Το βάρος των μέτρων θα το σηκώσει η Τροχαία. Πάντα υποστηρίζουμε αυτές τις δράσεις, ειδικά όταν έχουν και κοινωνικά οφέλη. Το πρώτο πράγμα που ρώτησα είναι πόσα παιδιά θα πάρουν μέρος και χάρηκα πολύ όταν μου είπαν πως θα τρέξουν 800. Θα υπάρχουν τροχονόμοι παντού και όταν τελειώνουν οι δρομείς, θα απελευθερώνονται άμεσα οι δρόμοι».