Ημιμαραθώνιος Αθήνας: Έτοιμη να πρωταγωνιστήσει η Γκλόρια Πριβιλέτζιο

 Runbeat Team   14:49 05-03-2024  

Ημιμαραθώνιος Αθήνας: Έτοιμη να πρωταγωνιστήσει η Γκλόρια Πριβιλέτζιο


Η Γκλόρια Πριβιλέτζιο θα είναι παρούσα σε μία ακόμη μεγάλη δρομική διοργάνωση καθώς θα βρεθεί στην εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου Αθήνας την ερχόμενη Κυριακή 10 Μαρτίου.

Η Ελληνίδα δρομέας μίλησε στο επίσημο σάιτ του ΣΕΓΑΣ για τη συμμετοχή της στον Ημιμαραθώνιο Αθήνας, τους στόχους της, τις προπονήσεις της και τους ανθρώπους που τη στηρίζουν.

Αναλυτικά, το αφιέρωμα του ΣΕΓΑΣ:

 

Η Γκλόρια Πριβιλέτζιο θεωρείται από τις καλύτερες μαραθωνοδρόμους που έχει βγάλει η Ελλάδα και οι διακρίσεις της δεν περιορίζονται μόνο στις εγχώριες διοργανώσεις, αλλά έχει και διεθνή καριέρα. Σεμνή στην καθημερινή της ζωή, έχει πραγματικά εντυπωσιακή εικόνα στους αγώνες που δεν αφήνει περιθώρια να αμφισβητηθεί η πολύ καλή της αγωνιστική κατάσταση. Μετά τη γέννηση του παιδιού της έχει δείξει ότι τα περιθώρια εξέλιξης της, είναι ακόμη μεγάλα και στόχο έχει πάντα την κατάρριψη του πανελληνίου ρεκόρ στο Μαραθώνιο.

Με πολλά χρόνια στον αθλητισμό, αφού ξεκίνησε με την τεχνική κολύμβηση, η μετάβαση της στο στίβο και στις μεγάλες αποστάσεις έδειξε ότι έχει πολλά να προσφέρει και αποτελεί πρότυπο για πολλά κορίτσια που βλέπουν στο πρόσωπο της ότι μπορεί να υπάρχει και δεύτερη ευκαιρία στον αθλητισμό και δεν περιορίζεται μόνο σε ένα άθλημα η ενασχόληση.

Στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας δεν έχει μεγάλο παρελθόν. Παρόλο που στο Μαραθώνιο έχει πρωτιές και διακρίσεις, στον Ημιμαραθώνιο του Μαρτίου είχε μία μόνο συμμετοχή.

«Έχω λάβει άλλη μια φορά μέρος στον Ημιμαραθώνιο το 2016 και είχα βγει τέταρτη.

Είναι μια φάση που πιο πολύ την χαίρομαι, κάνω ότι καλύτερο μπορώ και προσπαθώ να κρατάω ισορροπίες σε όλους τους τομείς γιατί το πρόγραμμα μου είναι απαιτητικό. Είναι μεσούσης της προετοιμασίας μου για Μαραθώνιο και προσπαθώ να μπω αγωνιστικά, παρόλο που έχω πρόγραμμα που θα συνεχιστεί μετά την Κυριακή 10 Μαρτίου για να κορυφώσει στην Ολλανδία.

Είμαι περίεργη να δω πως θα είναι αυτή η διαδρομή. Ελπίζω να είναι καλύτερη ως διαδρομή σε σχέση με τις προηγούμενες αλλαγές. Θεωρώ ότι πρέπει να σταθεροποιηθεί η διαδρομή, έτσι ώστε και τα ρεκόρ να είναι δίκαια για όλους».

Οι στόχοι της για το 2024

«Όπως κάθε φορά εγώ κύριο στόχο βάζω τον Μαραθώνιο όπου θεωρώ είναι και το δυνατό μου κομμάτι. Θα τρέξω στο Ρότερνταμ τις επόμενες εβδομάδες, με στόχο μια καλή εμφάνιση και οι βλέψεις μου είναι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ελπίζω να βγει κάτι καλό. Και μετά ακολουθεί ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας.

Εκεί θέλω να είμαι σε καλή κατάσταση για να συνεχίσω την παράδοση με τις διακρίσεις που έχω ήδη πετύχει».

Οι προπονήσεις της

«Φυσικά και έχω στόχο να πρωταγωνιστήσω και στον αγώνα του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας, είμαι πολύ καλά προπονημένη. Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Γνωρίζω ότι θα υπάρχει φέτος μεγάλος ανταγωνισμός, αλλά αυτό μου αρέσει γιατί μπορεί να βγει και σε κάτι πολύ καλό.

Προπονούμαι στα νότια προάστια και τα προγράμματα μου τα κάνω στο Γ.Σ. Γλυφάδας με προπονητές τον Γιάννη Περήφανο και Μανώλη Χάντζο.

Ο χιλιομετρικός όγκος εξαρτάται με τον αγώνα στόχο, στο πικ της προετοιμασίας μου για μαραθώνιο το 2023 έφτασα τα 160 χλμ.».

Οι ευχαριστίες της

«Όλο αυτό που κάνω δεν θα μπορούσα να το καταφέρω χωρίς την στήριξη του άντρα μου και της οικογένειας μου, καθώς και της καινούργιας συνεργασίας μου με την Motor Oil Hellas, που μετά την εγκυμοσύνη μου με εμπιστεύτηκε και το εκτιμώ απίστευτα.

Ευχαριστώ και τους σταθερούς χορηγούς μου που είναι βράχος όλα αυτά τα χρόνια, συγκεκριμένα ο Γ.Σ. Γλυφάδας, ο Κωνσταντίνος Μπάρδης με τις εργοφυσιολογικές του μετρήσεις και την αθλητική διατροφή μέσω της επιστημονικής του ομάδας Nutrilab, η Saucony με τον αθλητικό μου εξοπλισμό, και η Garmin με τα ρολόγια της».