Η τελική λίστα συμμετοχών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Cross Country

 Runbeat Team   12:48 01-12-2023  

Η τελική λίστα συμμετοχών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Cross Country


Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι προετοιμασίες για τη διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Cross Country SPAR στις 10 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ανακοίνωσε τις τελικές λίστες συμμετοχής από τις οποίες διαπιστώνεται ότι το «παρών» θα δώσουν τέσσερις από τους έξι πρωταθλητές του 2022.

Η Νορβηγίδα Karoline Bjerkeli Grovdal θα επιδιώξει ένα χατ-τρικ τίτλων - και ένα δέκατο ατομικό μετάλλιο συνολικά - στον αγώνα των γυναικών στον οποίο μία από τις κυριότερες ανταγωνίστριές της είναι η Ιταλίδα Nadia Battocletti που αγωνίζεται για πρώτη φορά στη μεγάλη κατηγορία.

Η περσινή πρωταθλήτρια U20 Maria Forero από την Ισπανία και η Βρετανίδα Will Barnicoat θα βρίσκονται επίσης στην εκκίνηση όμως της κατηγορίας U23.

 

Σε επίπεδο ανδρών, η απουσία του δύο φορές πρωταθλητή Jakob Ingebrigtsen, ανοίγει νέους ορίζοντες και δίνει νέο ενδιαφέρον στον αγώνα.

Οι διοργανωτές Βέλγοι στηρίζουν τις ελπίδες τους στον Isaac Kimeli για την πρωτιά, ενώ βασικός του αντίπαλος θα είναι ο Ιταλός Yemaneberhan Crippa. Η Ιταλία θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο της στη μικτή σκυταλοδρομία, ενώ στην κατηγορία U20 ξεχωρίζει η συμμετοχή του Ολλανδού Niels Laros και του Δανού Axel Vang Christensen.

Τη λίστα συμμετοχών μπορείτε να τη δείτε ΕΔΩ

Να υπενθυμίσουμε ότι την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν οι εξής:

Άνδρες

Μάριος Αναγνώστου (ΓΣ Αναγέννηση Λαμίας)

Άνδρες Κ20

Εμμανουήλ – Γιώργος Σγουρός (ΑΟ Σητειακός)

Άνδρες Κ23

Παναγιώτης- Ορφέας Γιαννάτης (ΝΓΣ Ηρακλής)

Ορφέας Ιωάννου (ΑΓΣΙ)

Νέστορας Κολιός (ΑΓΣΙ)

Γυναίκες Κ23

Δάφνη Λαβασσά (ΑΟ Βουλιαγμένης)