Η σφαιροβόλος Jolien Moumkwo έτρεξε στα 100μ. εμπ. και έκλεψε τις εντυπώσεις (vid)

 Runbeat Team   14:41 26-06-2023  

Η σφαιροβόλος Jolien Moumkwo έτρεξε στα 100μ. εμπ. και έκλεψε τις εντυπώσεις (vid)


Μία από τις πιο ουσιαστικές στιγμές του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Ομάδων που φιλοξενήθηκε στη Σιλέσια της Πολωνίας ήταν η συμμετοχή της σφαιροβόλου Jolien Moumkwo στον αγώνα των 100μ. εμπ.

Ακούγεται λίγο σαν αστείο και ίσως το βίντεο να προκαλεί γέλιο, αλλά παράλληλα αποτελεί το επιστέγασμα της ομαδικότητας και απεικονίζει το τι σημαίνει Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ομάδων καθώς αυτό που μετρά είναι η Ομάδα και όχι η ατομική διάκριση.

Η Jolien Moumkwo, λοιπόν, προκειμένου να χαρίσει έστω ένα βαθμό στο Βέλγιο πήρε θέση εκκίνησης στον αγώνα των 100μ. εμπ. καθώς η συναθλήτριά της που θα εκκινούσε στο συγκεκριμένο αγώνισμα τραυματίστηκε και ήταν αδύνατο να αγωνιστεί.

Και μπορεί να μην ήταν δυνατό να ανταγωνιστεί τις υπόλοιπες αθλήτριες και να τερμάτισε σε 32.81, όμως ο στόχος της επετεύχθη και μάλιστα με το παραπάνω καθώς δε χάρισε μόνο έναν, αλλά δύο βαθμούς στο Βέλγιο. Αυτό έγινε γιατί η Ελβετίδα Ditaji Kambundji ακυρώθηκε.

 

Να τονίσουμε ότι μία μέρα νωρίτερα η Moumkwo είχε αγωνιστεί στο δικό της αγώνισμα τη σφαιροβολία όπου κατέκτησε την 7η θέση με καλύτερη βολή στα 16.58μ.

Δείτε το βίντεο με τον αγώνα της