Η λίστα με τις έγκυρες εγγραφές του Pourlia Trail που διεξάγεται την Κυριακή 14/5

 Runbeat Team   11:59 11-05-2023  

Η λίστα με τις έγκυρες εγγραφές του Pourlia Trail που διεξάγεται την Κυριακή 14/5


Περισσότεροι από 400 δρομείς θα αγωνιστούν φέτος στον Pourlia Trail, ο οποίος έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Κυριακή 14/5 στους Παλαιούς Πόρους Πιερία. Συνολικά θα πραγματοποιηθούν τρεις αγώνες και οι διοργανωτές ανακοίνωσαν τη λίστα με τις έγκυρες συμμετοχές. Έτσι, στα 25 χιλιόμετρα θα αγωνιστούν 172 δρομείς, στα 11 χιλιόμετρα 141 δρομείς και στα 5 χιλιόμετρα στην εκκίνηση θα βρεθούν 108 δρομείς.

Τη λίστα με τι έγκυρες συμμετοχές μπορείτε να τη δείτε ΕΔΩ

 

Όσον αφορά στη διοργάνωση διεξάγεται στον ορεινό όγκο του Κάτω Ολύμπου, στον άγνωστο Όλυμπο, πάνω από το κάστρο του Πλαταμώνα, με επίκεντρο το γραφικό χωριό των Παλαιών Πόρων ή Πούρλια όπως ήταν παλιότερα γνωστό. Ο αγώνας 25 χιλιομέτρων θα ξεκινήσει στις 09:30π.μ. και θα έχει θετική υψομετρική διαφορά +1300 μέτρων, ο αγώνας 11 χιλιομέτρων θα ξεκινήσει στις 10:30π.μ. και θα έχει θετική υψομετρική 600 μέτρων και ο 5χλμ θα ξεκινήσει στις 10π.μ. με ανάβαση +180μ.

Ο μεγάλος αγώνας των 25χλμ, κινείται σε κυκλική διαδρομή με εκκίνηση και τερματισμό την Πούρλια, σε πανέμορφα μονοπάτια μέσα σε δάση καστανιάς, οξιάς, πεύκου και ελάτου. Η διαδρομή κινείται σχεδόν 100% μέσα σε δάσος, φτάνοντας στην κρυμμένη στο δάσος λίμνη Κατή σε ύψος 1300 μέτρων, περνάει μέσα από το πετρόχτιστο παραδοσιακό χωριό του παλιού Παντελεήμονα, τερματίζοντας μέσα από παμπάλαια κασταναριά στους Παλιούς Πόρους.

Ο αγώνας των 11χλμ ακολουθεί τη διαδρομή του μεγάλου αγώνα μέχρι το 6ο χλμ κυρίως ανηφορικά κι έπειτα ακολουθεί δασικό κατηφορικό δρόμο σε μια γρήγορη κούρσα μέχρι να μπει στο τελευταίο χιλιόμετρο σε μονοπάτι που είναι κοινό για όλους τους αγώνες.

Ο αγώνας των 5χλμ αποτελείται από εύκολα μονοπάτια και δασικό δρόμο με λίγη ανήφορα και κατηφόρα, στα όμορφα δάση πεύκου και καστανιάς γύρω από το χωριό των Παλιών Πόρων.