Η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή βράβευσε τους μετέχοντες στην Παραολυμπιάδα του Τόκιο

 Runbeat Team   13:25 04-12-2021  

Η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή βράβευσε τους μετέχοντες στην Παραολυμπιάδα του Τόκιο


Τη Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία (3/12) επέλεξε η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή για να βραβεύσει τους αθλητές και τις αθλήτριες που συμμετείχαν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η λαμπρή τελετή πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Το «παρών» έδωσαν από την κυβέρνηση ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία του Προέδρου Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γεώργιου Καπελλάκη, ο οποίος επισήμανε: «Όλοι μαζί σε ένα γόνιμο διάλογο να καταγράψουμε τις προτεραιότητες μας και να κάνουμε βήματα όχι αργά αλλά γρήγορα στον δρόμο προς το Παρίσι. Μέλημα μας δεν είναι μόνο οι ελίτ αθλητές αλλά όσο το δυνατόν όλοι εμείς όλοι εσείς οι αθλητές μας που έχουν τιμήσει επανειλημμένα την χώρα μας να γίνετε τα πρότυπα και ο φάρος όλων τω ατόμων με αναπηρία που θέλουμε να προσελκύσουμε στον όμορφο χώρο μας. Θέλω να στείλουμε ένα δυνατό μήνυμα σε όλα της Ελλάδα από την μια ακρη στην άλλα ότι ελάτε στον όμορφο χώρο του αθλητισμού και έχετε μόνο να κερδίσετε και ποτέ δεν ξερετε μπορεί σε μερικά να είστε εδώ και να χετε δοξάσει την Ελλάδα και εμείς να σας τιμούμε. Κλείνοντας θέλω να πω ότι η νέα διοίκηση θα είναι προς όλους ανεξαρτήτου τι έχει ειπωθεί μέχρι τώρα, τι διαφορές υπήρχαν είμαστε για όλους, κανείς δεν περισσεύει σε αυτή την προσπάθεια θέλουμε όλες μας τις δυνάμεις από όλους τους τομείς και να μπορέσουμε να πάμε μπροστά δυνατά και να είμαστε πάντα εκεί που μας αξίζει. Στη κορυφή».    

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης λέγοντας: «Είμαι χαρούμενος διότι βλέπω το Παραολυμπιακό άθλημα της χώρας μας να εξελίσσεται, να ανεβαίνει να προοδεύει αλλά να έχει και πολλές κορυφές να κατακτήσει Είμαστε μαζί γιατί πιστεύουμε στο πάθος στην ενέργεια και στη δύναμη. Είχα την τύχη να βρεθώ στο Τόκιο δεύτερη φορά στους Παραολυμπιακούς αγώνες Μεγάλη εμπειρία και πραγματικάχαίρομαι γιατί σήμερα μπορώ να το επικαλούμαι. Και θα το επικαλούμαι μετά από χρόνια γιατί είδα ανθρώπους να αγωνίζονται, να παθιάζονται. Να πετυχαίνουν πρωτιές και να σηκώνουν την Ελληνική ό και να δακρύζουν και μαζί με αυτούς να δακρύζουμε και εμείς. Εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό της χώρας, τον Κυριάκο Μητσοτάκη είμαι εδώ να σας πω ότι σύντομα θα ανακοινωθούν σύνολο θεσμικών παρεμβάσεων συνάμα έχουμε το μεγάλο πρότζεκτ το οποίο εξελίσσεται θα ανακοινωθούν με την έγκριση του Πρωθυπουργού μας και με την συνεπικουρία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη αλλά και με την στενή συνεργασία του αγαπητού φίλου Δημάρχου Ραφήνας θα ανακοινώσουμε σε πολύ προχωρημένο στάδια ένα όνειρο σας ένα Παραολυμπιακό αθλητικό κέντρο. Αυτό που χρόνια απαιτούσατε γίνετε πράξη με αυτή την κυβέρνηση. Αυτό που χρόνια απαιτούσατε δηλαδή των αθλητών που έχουν διακριθεί στη διοίκηση της ΕΠΕ. Επίσης έγινε πράξη. Αυτό που χρόνια απαιτούσατε χρηματοδότηση επιπλέον από την φορολόγηση των στοιχηματικών εταιρειών γίνεται πράξη. Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε έχουμε όλοι μας ένα στόχο πως θα κάνουμε πιο εύκολο το έργο σας. Πως ψηλά και δυνατά. Εύχομαι υγεία και πολλά μπράβο στους αθλητές μας και βέβαια ναι στον αθλητισμό και ναι στον εμβολιασμό» 

Οι βραβεύσεις

Οι πρώτοι που βραβεύτηκαν ήταν ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης και η Κατερίνα Πατρώνη με τον προπονητή τους Ανδρέα Κεραμυδά. Ακολούθησε η βράβευση της Άννας Ντέντα και της Χριστίνας Ντέντα, του Νάσου Γκαβέλα (που απουσίασε γιατί έδινε εξετάσεις για το πτυχίο του) και του Σωτήρη Γκαραγκάνη που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο 100μ. και τον προπονητή τους Νέστορα Κολοβό.  

Ο Παραολυμπιονίκης Θανάσης Κωσταντινίδης απουσίασε και τον έπαινο του πήρε ο προπονητής του Θανάσης Τσιφτσόγλου, ενώ απών ήταν και ο Θανάσης Προδρόμου, που το βραβείο του πήρε ο προπονητής του Ιπποκράτης Χατζάκης.

Βραβεύτηκαν επίσης οι Στράτος Νικολαΐδης και ο προπονητής του Χρήστο Μητσόπουλο,  Λεόντιος Στεφανίδης, Γιώργος Τζούνης, Στέλιος Μαλακόπουλος, Μανώλης Στεφανουδάκης, Σεν Τζόν Φερνάντες, Αλεξάνδρα Σταματόπουλου, Γιάννης Σεβδικαλής, Στέλλα Σμαραγδή, Ζωή Μαντούδη, Μιχάλη Σεΐτης, Κωνσταντίνος Καμάρας, Λάζαρος Στεφανίδης και ο προπονητής Σωτήρης Αναστασιάδης.

Οι βραβεύσεις συνεχίστηκαν με τους Δήμο Μιχαλεντζάκη και τον προπονητή του Αναστάσιος Καλλιτσάρης, Αλεξάνδρα Σταματοπούλου και τον προπονητή της Μιχάλη Νικόπουλο, Μπάμπη Ταϊγανίδη, Δημήτρη Καρυπίδη, Άρη Μακροδημήτρη, Γιάννη Κωστάκη και οι προπονητές Γιάννης Αλεξάκης, Παναγιώτης Παϊπέτης, Γιώργος Τυλιγαδάς. Επίσης οι Ευθυμία Γκουλή, Μαρία Τσάκωνα, Παναγιώτης Χρηστάκης, Γεράσιμος Λίγνος, Κωνσταντίνος Καραούζας, Δημήτρης Μπακοχρήστος , Πασχάλης Κουλούμογλου, Γκρέμης Μωυσιάδης και Κώστας Δήμου.

Τιμητικές πλακέτες δόθηκαν και στον προπονητή Δημήτρη Καζάγλη και στον Παναγιώτη Τριανταφύλλου, στον Βασίλη Ντούνη, την Δώρα Ποιμενίδου, την Κατερίνα Ελ Λατίφ, και Νίκος Παπαγγελής μαζί με τον προπονητή τους Γιώργο Βαρβεράκη. Τιμήθηκαν και η Θεοδώρα Πασχαλίδου, ο Μάριος Χατζηκυριάκος και ο προπονητής του Πολυχρόνης Πολίτσης, ο Σωτήρης Γαυλόγαυρος, ο Διαμαντής Στέφανος με τον προπονητή του Γιώργο Κόντο, η Αναστασία Γκούφα, ο Αντώνης Τσαπατάκης και η αθλήτρια πρόσφυγας Αλία Ισα με τον προπονητή της Διονύση Κουμπάρη.