Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πελοποννήσου ζήτησε την αποκατάσταση των ζημιών στο ταρτάν του ΔΑΚ Ναυπλίου

 Runbeat Team   16:56 27-07-2023  

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πελοποννήσου ζήτησε την αποκατάσταση των ζημιών στο ταρτάν του ΔΑΚ Ναυπλίου


Την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στον ταρτάν του ΔΑΚ Ναυπλίου από την συναυλία του Νίκου Βέρτη ζήτησε η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πελοποννήσου, με σχετική επιστολή της προς τον δήμαρχο Ναυπλιέων, Δημήτρη Κωστούρο.

 

Όπως είχε αναφέρει το Runbeat, οι εργασίες πριν την συναυλία του Έλληνα καλλιτέχνη είχαν προκαλέσει σημαντικές φθορές στο ήδη ταλαιπωρημένο ταρτάν και η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πελοποννήσου ζητάει την αποκατάστασή του, όπως βέβαια και οι δρομείς της πόλης. Θυμίζουμε ότι η δημοτική αρχή είχε ενημερώσει ότι οι ζημιές θα αποκατασταθούν και μένει να φανεί ποια θα είναι η κατάληξη.

Η επιστολή της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πελοποννήσου:

«Κύριε Δήμαρχε

Με πολύ μεγάλη λύπη πληροφορηθήκαμε για την καταστροφή του ταρτάν, λόγω συναυλίας που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Δ.Α.Κ. Ναυπλίου.

Είναι κρίμα το στάδιο που έχει φιλοξενήσει σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις και Πανελλήνια Πρωταθλήματα να παρουσιάζει αυτή την εικόνα, επειδή κάποιοι δεν σεβάστηκαν τον χώρο στον οποίο τόσα παιδιά προπονούνται και αγωνίζονται.

Μπορεί τα στάδια να ανήκουν πλέον στους Δήμους, αλλά πρέπει όλοι επιτέλους να κατανοήσουν ότι οι χώροι αυτοί είναι χώροι άθλησης και αγώνων και όχι χώροι διασκέδασης, συναυλιών και παιδικές χαρές.

Ελπίζουμε να έχουν γίνει όλες οι απαιτούμενες ενέργειες εξασφάλισης και αποκατάστασης του χώρου από τυχόν ζημιές (εγγυήσεις κ.λ.π.) προκειμένου ο χώρος να επιδιορθωθεί άμεσα, να καταστεί και πάλι λειτουργικός προκειμένου να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τα αθλητικά σωματεία.

Πρέπει επιτέλους να καταστεί σαφές πως τα στάδια είναι αθλητικοί χώροι και επειδή δεν υπάρχουν πολλά στάδια με ταρτάν οφείλουμε τουλάχιστον να κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου να τους διατηρούμε σε αξιοπρεπή κατάσταση, όσο για τις συναυλίες ας πραγματοποιούνται σε άλλους υπαίθριους χώρους (π.χ. πλατείες).

 

Επειδή γνωρίζουμε τα φίλαθλα αισθήματά σας είμαστε βέβαιοι πως πολύ σύντομα θα πραγματοποιήσετε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου αφενός ο αγωνιστικός χώρος του σταδίου να αποκατασταθεί και αφετέρου θα κάνετε ότι είναι δυνατόν προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια δυσάρεστα γεγονότα στο μέλλον».

Με αθλητικούς χαιρετισμούς

Ο πρόεδρος

Κώστας Βινατσέλας

Ο γενικός γραμματέας

Γιώργος Κουλογιάννης