Η 7η Μαΐου ορίζεται ως η Ημέρα Παιδικού Στίβου, επιστρέφει δυναμικά το Kids’ Athletics

 Runbeat Team   10:44 28-04-2022  

Η 7η Μαΐου ορίζεται ως η Ημέρα Παιδικού Στίβου, επιστρέφει δυναμικά το Kids’ Athletics


Το πρόγραμμα Kids' Athletics, το οποίο ουσιαστικά έδινε τη δυνατότητα στους μαθητές και τις μαθήτριες να γνωρίσουν τον στίβο μέσα από το παιχνίδι, είχε μεγάλη ανταπόκριση τόσο στην Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο που εφαρμόστηκε.

Το πολύ επιτυχημένο πρόγραμμα αποτέλεσε «θύμα» του covid 19 καθώς υπό το φόβο του ιού έπαψε να εφαρμόζεται στα σχολεία όλου του κόσμου. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου αποφάσισε να σηματοδοτήσει την έναρξη ενός νέου προγράμματος Kids' Athletics και για να το κάνει αυτό όρισε την 7η Μαΐου ως την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Στίβου.

Το όραμα πίσω από το Kids' Athletics είναι η πεποίθηση ότι κάθε παιδί γεννιέται για να κινείται, να παίζει, να εξερευνά. Όπου κι αν βρίσκονται στον κόσμο, ανεξάρτητα από τις ατομικές τους συνθήκες, είναι θεμελιώδες δικαίωμά τους να έχουν πρόσβαση στον αθλητισμό.

 

Μέσω του διευρυμένου και επανασχεδιασμένου προγράμματος Kids' Athletics, η World Athletics στοχεύει να παρέχει πόρους σε χώρες σε όλο τον κόσμο που θα βοηθήσουν τους τοπικούς οργανισμούς να διδάξουν στα παιδιά πώς να κινούνται, να τα εμπνεύσουν να κινούνται περισσότερο και να κινούνται μαζί.

Το πρόγραμμα αναπτύχθηκε εκ νέου για να ενσωματώσει ένα ευρύτερο ηλικιακό εύρος (μεταξύ 4 και 14 ετών) και είναι δομημένο σε τρία επίπεδα, διδάσκοντας τόσο θεμελιώδεις όσο και ειδικές δεξιότητες του αθλητισμού μέσω μιας σειράς δραστηριοτήτων που έχουν σχεδιαστεί για να μεγιστοποιήσουν τη διασκέδαση και τη συμμετοχή.

Όλες οι δραστηριότητες και οι πόροι, που έχουν σχεδιαστεί για χρήση από Ομοσπονδίες Μέλη, σχολεία και συλλόγους, είναι πλέον διαθέσιμα στο διαδίκτυο δωρεάν στο kids-athletics.org.

Η Ημέρα Παιδικού Στίβου δημιουργήθηκε για να ενθαρρύνει όλες τις σχετικές ομάδες να οργανώσουν δραστηριότητες το Σάββατο 7 Μαΐου, οι οποίες θα δώσουν στα παιδιά την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες του Kids’ Athletics και να μάθουν νέες σωματικές δεξιότητες.

Ομάδες και οργανώσεις σε όλο τον κόσμο προετοιμάζουν δραστηριότητες για να προωθήσουν τη χαρά της συμμετοχής στον στίβο στην επόμενη γενιά. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία οραματίζεται ότι η Ημέρα Παιδικού Στίβου θα καθιερωθεί με σκοπό την προώθηση της σωματικής δραστηριότητας για τα παιδιά.

Μάλιστα η World Athletics ενθαρρύνει τις Ομοσπονδίες Μέλη της, τους συλλόγους, τα σχολεία και άλλους σχετικούς οργανισμούς να εκμεταλλευτούν τους νέους πόρους για το πρόγραμμα.

Αναφερόμενος στο νέο αυτό πρόγραμμα ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Sebastian Coe, τόνισε: «Το όραμά μας είναι να χρησιμοποιήσουμε τη δύναμη του στίβου για να δημιουργήσουμε έναν πιο υγιή κόσμο. Αυτό ξεκινά από τα παιδιά, καθώς οι συνήθειες που μαθαίνονται νωρίς παραμένουν συνήθειες για μία ζωή. Θέλουμε όλα τα παιδιά να βγουν εκεί έξω και να κινηθούν κάτι που θα τους δώσει χαρά και υγιεινή ζωή. Γι' αυτό θα ήθελα να ενθαρρύνω όλες τις Ομοσπονδίες-Μέλη μας και τους λάτρεις του στίβου σε όλο τον κόσμο να συμμετάσχουν στις 7 Μαΐου στις εκδηλώσεις για την Ημέρα του Παιδικού Στίβου».

Όσες ομάδες συμμετάσχουν στην Ημέρα Παιδικού Στίβου καλούνται να δημοσιεύσουν φωτογραφίες και βίντεο από τις δραστηριότητές τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις 7 Μαΐου, χρησιμοποιώντας τα hashtags #KidsAthleticsDay και #BorntoMove κάτι που θα βοηθήσει στην καθιέρωση της γιορτής.

Ξεκινά διαγωνισμός μασκότ

Η World Athletics επίσης δίνει τη δυνατότητα σε όσους θέλουν να συμμετάσχουν σε ένα διαγωνισμό για τη δημιουργία της μασκότ του νέου προγράμματος Kids' Athletics. Μάλιστα καλεί νέους ηλικίας μεταξύ 4 και 14 ετών από όλο τον κόσμο να σχεδιάσουν τη μασκότ που θα συνοδεύει το πρόγραμμα.

Οι συμμετοχές θα κριθούν σε κατηγορίες για ηλικίες 4-7, 8-11 και 12-14, με βραβεία για τις συμμετοχές που θα επιλεγούν και τους νικητές των ηλικιακών ομάδων. Στη συνέχεια θα επιλεγεί η μασκότ ενός παιδιού, το σχέδιο της οποίας θα ζωντανέψει και θα αποτελέσει τη μασκότ του Kids' Athletics.

Για πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορεί κάποιο παιδί να πάρει μέρος στο διαγωνισμό μπορεί να βρει ΕΔΩ.

Η καταληκτική ημερομηνία για τις συμμετοχές είναι το μεσημέρι της Παρασκευής 10 Ιουνίου 2022.