Γναφάκη: «Ο μεγάλος μου στόχος για φέτος είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης»

 Runbeat Team   16:02 02-01-2024  

Γναφάκη: «Ο μεγάλος μου στόχος για φέτος είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης»


Ο απολογισμός της προηγούμενης χρονιάς για την Δήμητρα Γναφάκη δε θα μπορούσε να μην είναι θετικός. Η πρωταθλήτρια των 400 μ. εμπ. κατάφερε να σημειώσει μια σειρά από θετικά αποτελέσματα και να σταθεί με αξιοπρέπεια στις κορυφαίες συναντήσεις της εθνικής ομάδας.

Οι σταθερά καλές εμφανίσεις της αθλήτριας τα δύο προηγούμενα χρόνια την…αναγκάζουν να θέτει ακόμη υψηλότερα τον πήχη για το 2024. Μια χρονιά με πολλές αγωνιστικές προσκλήσεις, στις οποίες η Γναφάκη θέλει να δοκιμάσει τις δυνάμεις της και να ξεπεράσει τον εαυτό της. Η Χανιώτισσα πρωταθλήτρια παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ.

 

Είμαι υγιής και αυτό είναι πολύ σημαντικό στην παρούσα φάση. Ο κλειστός δεν είναι στα πλάνα, καθώς έρχεται μια δύσκολη χρονιά στην οποία θέλω να ανταπεξέλθω. Με βάση τον προγραμματισμό, που ήδη κάναμε, θέλω να ξεκινήσω τους αγώνες από αρχές Μαΐου, προκειμένου να προετοιμαστώ για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης και παράλληλα να ενισχύσω το ράνκινγκ μου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Θέλω τουλάχιστον τρεις δυνατούς αγώνες για το Παρίσι“, είπε η αθλήτρια του Μιχάλη Μανουσάκη και συμπλήρωσε: “Ο μεγάλος μου στόχος για φέτος είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης. Στην προηγούμενη διοργάνωση στο Μόναχο ήμουν 12η, θέση που θέλω να βελτιώσω. Σίγουρα στη σκέψη μου είναι και η παρουσία στον τελικό της διοργάνωσης. Πιστεύω πως ήρθε η στιγμή το χρονόμετρο να γράφει σταθερά 55. Το 2023 δεν κατάφερα να πετύχω αυτό το στόχο, ωστόσο έδειξα μια μεγάλη σταθερότητα σε χρόνους λίγο πάνω από το 56.00. Από πέρυσι κάναμε κάποιες σημαντικές αλλαγές στα περάσματα μου, αφού πλέον μέχρι το 5ο πηγαίνω 15άρια και ο στόχος είναι να πάω σε όλη τη στροφή με 16 διασκελισμούς“.

Γναφάκη: «Ο μεγάλος μου στόχος για φέτος είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης» runbeat.gr

Η 26χρονη στις 11 Ιανουαρίου θα αναχωρήσει για την Πρετόρια όπου θα παραμείνει μέχρι τέλος Γενάρη για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της. Παράλληλα προγραμματίζει να κάνει μία ακόμη προετοιμασία τον Μάρτιο.





Η Γναφάκη έχει ατομικό ρεκόρ 56.14 από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου, ενώ το 2023 διένυσε την απόσταση σε 56.18 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Καλή παρουσία πραγματοποίησε και στο Ευρωπαϊκό Ομάδων στη Σιλέσια, όπου ήταν έβδομη με 56.63. Η αθλήτρια είναι στην 21η θέση στο ράνκινγκ για το Ευρωπαϊκό της Ρώμης με δικαίωμα συμμετοχής 36 αθλήτριες στο αγώνισμα των 400 μ. εμπ. Η αθλήτρια αποτελεί και μέλος της ομάδας 4Χ400 μ,. των Γυναικών. “Πάντα είναι στα πλάνα μου η ομάδα σκυταλοδρομίας. Δε θα μπορούσα να μην προσφέρω τις υπηρεσίας μου στην εθνική ομάδα”, κατέληξε.