Γλασκόβη 2024: Ώρα τελικού για Τεντόγλου-Live όλη η αγωνιστική δράση

 Runbeat Team   11:54 02-03-2024  

Γλασκόβη 2024: Ώρα τελικού για Τεντόγλου-Live όλη η αγωνιστική δράση


Η πρώτη μέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου της Γλασκόβης προσέφερε αρκετές συγκινήσεις. Πραγματοποιήθηκαν πέντε τελικοί με αρκετό σασπένς και καλές επιδόσεις. Η δράση κορυφώνεται σήμερα με τη διεξαγωγή εννέα τελικών.

Στο πρωινό πρόγραμμα δεσπόζει ο τελικός του μήκους, όπου ο Μίλτος Τεντόγλου θα διεκδικήσει ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο. Για κάποιο λόγο η Παγκόσμια Ομοσπονδία επέλεξε και σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση να προγραμματίσει τον τελικό του μήκους μεσημέρι, παρόλα αυτά ο Έλληνας πρωταθλητής έχει δείξει ότι δεν επηρεάζεται από ώρες και… καψόνια. Εκτός από τον Τεντόγλου, από ελληνικής πλευράς, αγωνίζονται σήμερα επίσης ο Κώστας Δουβαλίδης, η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου, η Κατερίνα Στεφανίδη και ο Δημήτρης Τσιάμης (δες ΕΔΩ).

 

Από εκεί και πέρα, στο σημερινό πρόγραμμα δεσπόζει ο τελικός των 400μ. γυναικών, όπου η Femke Bol δείχνει το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Η Ολλανδή πρωταθλήτρια έδειξε και στις προκριματικές σειράς ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, ενώ και η πορεία της έως τώρα στον κλειστό δεν αφήνει πολλά περιθώρια αμφισβήτησης. Ας μην ξεχνάμε ότι στις 18 Φεβρουαρίου, στο Ολλανδικό πρωτάθλημα, σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ στα 400μ. κλειστού στίβου τερματίζοντας σε 49.24. Μεγάλο στοίχημα για την ίδια είναι να συνδυάσει τη νίκη με ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ.

Βασική της αντίπαλος είναι η συμπατριώτισσά της, Lieke Klaver, η οποία βρίσκεται στο Νο.2 στην λίστα με τις κορυφαίες επιδόσεις έχοντας τερματίσει σε 50.10 στο Ολλανδικό πρωτάθλημα.

Συγκλονιστικός αναμένεται και ο τελικός των 60μ. γυναικών, όπου φαβορί είναι η Julien Alfred. Η 22χρονη είναι η μόνη γυναίκα φέτος στον κόσμο που έχει τερματίσει σε λιγότερο από 7.00 τερματίζοντας σε 6.99 στους Αγώνες Millrose. Στην εκκίνηση θα βρεθούν επίσης η Aleia Hobbs και η Ewa Swoboda.

Ο Grant Holloway είναι το απόλυτο αφεντικό στον τελικό των 60μ. εμπ., ένα αγώνισμα που παραμένει αήττητος εδώ και 10 χρόνια. Η τελευταία του ήττα είχε σημειωθεί το μακρινό 2014 όταν σε ηλικία 16 ετών τερμάτισε δεύτερος στο US High School Indoor Nationals στη Νέα Υόρκη. Πρόσφατα βελτίωσε το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ τερματίζοντας σε 7.27 στις προκριματικές σειρές στο αμερικανικό πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Δύσκολα θα βρεθεί κάποιος να τον νικήσει στον αποψινό τελικό που ξεκινά στις 23:30

Μεγάλη μάχη αναμένεται να γίνει και στον τελικό του επί κοντώ, όπου μετέχει και η Κατερίνα Στεφανίδη. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 21:05 και θα… κοντραριστούν οι κορυφαίες του αγωνίσματος. Η Βρετανίδα Molly Caudery βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας λίστας με 4.86 ​​μέτρα, ενώ η Νεοζηλανδή Eliza McCartney έχει περάσει τα 4,84 μέτρα φέτος. Η Αμερικανίδα Katie Moon των έχει το πλεονέκτημα της εμπειρίας, όπως και η συμπατριώτισσά της Sandi Morri. Η Alysha Newman και η Wilma Murto είναι άλλες δύο αθλήτριες που έχουν ξεπεράσει φέτος τα 4.80μ.

Μετά την κατάκτηση του τίτλου στα 1500 μέτρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, ο Βρετανός Josh Kerr στοχεύει φέτος στο χρυσό μετάλλιο στα 3000 μέτρα έχοντας πλάι του και το κοινό. Το έργο του, ωστόσο, καθόλου εύκολο δε θα είναι καθώς θα πρέπει να ξεπεράσει τον Αιθίοπα πρωταθλητή, Selemon Barega, ο οποίος έχει σημειώσει ατομικό ρεκόρ φέτος στην απόσταση τερματίζοντας σε 7:25.82 στη «χρυσή» συνάντηση World Indoor Tour στο Τορούν.

Στην εκκίνηση θα είναι ο επίσης Αιθίοπας Getnet Wale και ο Αμερικανός Yared Nuguse.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει άλλους τρεις τελικούς. Τα 400μ. των ανδρών, όπου η παρουσία του Karsten Warholm δεν αφήνει πολλά περιθώρια στους υπόλοιπους αθλητές, τα 3000μ. γυναικών, όπου οι αθλήτριες από την Αιθιοπία και την Κένυα έχουν τον πρώτο λόγο, το τριπλούν των ανδρών, όπου ξεχωρίζει η παρουσία του Βούλγαρου Hugues Fabrice Zango και τα 60μ. των γυναικών που περιμένουμε τις προκριματικές και ημιτελικές σειρές για να δούμε τις συμμετέχουσες στον αγώνα που κλείνει το σημερινό πρόγραμμα στις 23:45.

Το πρόγραμμα και η ροή των αποτελεσμάτων

Δείτε σε livestreaming από την ΕΡΤ την προσπάθεια του Τεντόγλου και των υπολοίπων αθλητών-τριών