Για τρίτη σερί φορά παγκόσμιος πρωταθλητής στο ύψος ο Barshim

 Runbeat Team   11:27 19-07-2022  

Για τρίτη σερί φορά παγκόσμιος πρωταθλητής στο ύψος ο Barshim


Με το καταπληκτικό στιλ του, Mutaz Essa Barshim έφτασε στην κατάκτηση ενός ακόμη χρυσού μεταλλίου καθώς ήταν ο νικητής στον τελικό του ύψους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Όρεγκον.

Ο πρωταθλητής από το Κατάρ είχε τα ηνία από το ξεκίνημα του τελικού και έφτασε να ξεπεράσει τα 2.37μ. για να φτάσει στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Δοκίμασε και στα 2.41μ., όμως δεν τα κατάφερε σταματώντας το σερί των καθαρών και έγκυρων αλμάτων του. Είχε, όμως ήδη κερδίσει το χρυσό.

 

«Τρία σερί χρυσά μετάλλια σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στο ύψος. Ήρθα εδώ για να το εξασφαλίσω. Ξέρω ότι έχω κάνει πολλή σκληρή δουλειά για να είμαι εδώ που είμαι», είπε ο Barshim.

Στη 2η θέση τερμάτισε ο Κορεάτης Woo Sanghyeok, ο οποίος ξεπέρασε τα 2.35μ. ισοφαρίζοντας το δικό του Εθνικό ρεκόρ, ενώ στην 3η θέση ήταν ο Ουκρανός Andriy Protsenko με 2.33μ.

Ο Ιταλός σταρ του ύψους, Tamberi αντιμετώπισε αρκετούς τραυματισμούς μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (για την ακρίβεια μοιράστηκε το χρυσό με τον Barshim) και φάνηκε στον σημερινό τελικό καθώς δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα 2.30μ. Έτσι έμεινε τέταρτος.

Τα αποτελέσματα