Για προετοιμασία στην Κύπρο και με υψηλούς στόχους το γκρουπ του Σταύρου Καρρέ

 Runbeat Team   13:15 11-01-2024  

Για προετοιμασία στην Κύπρο και με υψηλούς στόχους το γκρουπ του Σταύρου Καρρέ


Ο Σταύρος Καρρές επέλεξε τη Λευκωσία και το ΓΣΠ για την προετοιμασία του γκρουπ του πριν την έναρξη των αγώνων της χειμερινής περιόδου.

Ο έμπειρος τεχνικός βρίσκεται μαζί με τους αθλητές και τις αθλήτριες του στο νησί από τις 2 Ιανουαρίου όπου θα παραμείνουν μέχρι και τις 21 του μηνός. Η Αναστασία Μαρινάκου (3.000/5000 μ.), ο Παναγιώτης Καραΐσκος (Μαραθώνιος), η Μαρία Κάσσου (5.000/10.000 μ.), η Ισαβέλλα Κοτσαχείλη (3.000 μ. στιπλ), ο Πέτρος Παπαϊωάννου (1.500 μ.), η Ντενίσα Μπάλλα (1.500/3.000 μ.) και ο Αθανάσιος Λιγώνης (1.500/5.000μ.) προετοιμάζονται για τους αγώνες του επόμενου διμήνου με κάποιους από αυτούς να κάνουν πέρασμα στον κλειστό και κάποιους άλλους να στοχεύουν στον ανώμαλο δρόμο και τον Ημιμαραθώνιο Αθήνας.

 

Η πρωταθλήτρια των 3.000 μ. και 5.000 μ. Αναστασία Μαρινάκου θα κάνει τον πρώτο της αγώνα στη σεζόν στις 3 Φεβρουαρίου στο Μετς, ενώ στον προγραμματισμό της είναι τόσο το Βαλκανικό – σε περίπτωση που ενταχθεί στην ομάδα- όσο και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Η έμπειρη αθλήτρια προέρχεται από μια δύσκολη χρονιά με σοβαρά προβλήματα τραυματισμών, ωστόσο αισιοδοξεί πως το 2024 θα διεκδικήσει όσα δεν μπόρεσε το περασμένο έτος. Πέρασμα από τους αγώνες του χειμώνα θα κάνουν οι Παπαϊωάννου, Κοτσαχείλη και Μπάλλα, που θα συμμετάσχουν στην ημερίδα του ΣΕΦ στις 4 Φεβρουαρίου.

Η 4η στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 στα 10.000 μ., Μαρία Κάσσου θα προετοιμαστεί για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος, καθώς ταλαιπωρήθηκε από μια τενοντίτιδα, που την κράτησε πίσω στην προετοιμασία.

Για το μεγάλο δρομικό γεγονός της Άνοιξης, τον Ημιμαραθώνιο Αθήνας (θυμίζουμε ότι οι εγγραφές έχουν ήδη ανοίξει), θα προετοιμαστεί ο πρωταθλητής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα μαραθωνίου του 2023, Παναγιώτης Καραΐσκος. Πρόκειται για τον πολυνίκη στο Πανελλήνιο Ημιμαραθωνίου με πέντε επικρατήσεις, τον αθλητή που θα διεκδικήσει και φέτος να περάσει πρώτος τη γραμμή τερματισμού. Ο Καραΐσκος αναμένεται να συμμετάσχει και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου.